Також дивіться новини на facebook.com

Обговорення стану дотримання законних інтересів населення району в умовах ситуації, яка склалася на кордоні

14 грудня 2021 року, в рамках робочої поїздки до Рівненської області представника Уповноваженого Верховної Ради України в північних областях Вікторії Пєхової та начальника відділу з питань громадянства, прав національних меншин і політичних прав Департаменту моніторингу рівних прав і свобод Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України Олега Рикуна, за участі регіональних представників Уповноваженого у Рівненській області, у малому залі засідань Сарненської райдержадміністрації відбулась нарада з метою обговорення стану дотримання законних інтересів населення району в умовах ситуації, яка склалася на кордоні з Республікою Білорусь.
 
 

Участь у нараді прийняли заступник голови Сарненської райдержадміністрації Любов Мацигон, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, силових відомств та охорони громадського порядку, а також голови прикордонних територіальних громад району.
В ході зустрічі Вікторія Пєхова розповіла про діяльність інституту Уповноваженого в Україні, наголосивши на необхідності здійснення належного моніторингу дотримання прав громадян, які проживають на території прикордонних громад району.
Учасниками було розглянуто проблемні питання пов'язані з інженерним облаштуванням ділянки кордону в межах Сарненського району, обговорено можливі шляхи вирішення міграційної кризи, яка наразі штучно створена на кордоні республіки Білорусь та з країнами Європейського союзу.
Під час наради, представниками Секретаріату Уповноваженого було презентовано інформаційні матеріали з рекомендаціями та роз'ясненнями з питань додержання прав і свобод громадян, які в подальшому будуть поширені серед старостинських округів громад району.
В контексті зустрічі представники правоохоронних структур запевнили, що ситуація на прикордонних територіях контрольована, охорона державного кордону та громадського порядку здійснюється в штатному режимі.
По завершенню наради Любов Мацигон подякувала присутнім за можливість обговорити актуальні для району питання, зауваживши, що дотримання прав і свобод громадян є пріоритетним напрямком і райдержадміністрація зі свого боку сприятиме налагодженню чіткої взаємодії державних структур та громад з метою належного захисту законних інтересів жителів району.