Також дивіться новини на facebook.com

№ 76 від 11 березня 2013 року "Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування батькам потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади (не перебувають в обліковому складі цих закладі"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

голови районної державної адміністрації

 

       11 березня  2013 року                                                                           76

 

 

Про встановлення розмірів

грошової компенсації вартості

продуктів харчування батькам

потерпілих дітей, які не відвідують

дитячі дошкільні та загальноосвітні

навчальні заклади (не перебувають

в обліковому складі цих закладів),

якщо діти не перебувають на

повному державному забезпеченні,

на 2013 рік

 

 

На виконання пункту 12 частини 1 статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», підпункту 19 п.4 Порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов'язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2005 року № 936, п.2 постанови Кабінету Міністрів України  від 21 травня 1992 року № 258 «Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», наказу Міністерства  соціальної політики України від 31.01.2013 № 35 «Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2013 рік», зареєстрованого  в  Міністерстві  юстиції  України  13  лютого   2013     року    за № 252/22784, керуючись статтею 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України процедури виплати грошової компенсації вартості продуктів харчування батькам потерпілих дітей, які не відвідують дитячі  дошкільні і загальноосвітні навчальні заклади (не перебувають в обліковому складі цих закладів), якщо діти не перебувають на повному державному забезпеченні на території району:

1. Управлінню праці та соціального захисту населення Сарненської районної державної адміністрації:

1.1. Забезпечити проведення виплати грошової компенсації вартості продуктів харчування батькам потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні і загальноосвітні заклади (не перебувають в обліковому складі цих закладів), якщо діти не перебувають на повному державному утриманні, у відповідності до вимог чинного законодавства.

1.2. Врахувати, що згідно наказу Міністерства соціальної політики України від 31.02.2013 №35 «Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2013 рік», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13 лютого 2013 року за № 252/22784, грошова компенсація батькам потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні і загальноосвітні навчальні заклади (не перебувають в обліковому складі цих закладів), якщо діти не перебувають на повному державному забезпеченні, виплачується у середньому розмірі вартості харчування дітей, затвердженому органами місцевого самоврядування на рівні ІV кварталу 2010 року для зазначених закладів, визначеному в додатку.

1.3. Середньомісячний розмір вартості харчування однієї дитини у дитячих дошкільних навчальних закладах, який підлягає відшкодуванню, визначати помноживши фактичний розмір вартості харчування однієї дитини в середньому за день на кількість робочих днів місяця.

1.4. У відповідності до роз’яснень Міністерства праці та соціальної  політики України від 05.07.2007 № 624/20/112-07 проводити виплату грошової компенсації вартості продуктів харчування батькам потерпілих дітей, які не відвідують дитячих дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів і в зв’язку з цим не забезпечуються продуктами харчування та проживають в населених пунктах, на території яких відсутні дошкільні навчальні заклади, на підставі   фактичних розмірів  вартості харчування дітей в середньому по району.

1.5. Вартість харчування дітей в середньому по району визначати шляхом ділення суми середньомісячних розмірів фактичної вартості харчування однієї дитини у дитячих дошкільних навчальних закладах, встановлених органами місцевого самоврядування, на території яких є дошкільні навчальні заклади, на кількість сільських, селищних, міської рад, на території яких дошкільні навчальні заклади працювали упродовж місяця, в якому проводиться розрахунок.

2. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови районної державної адміністрації від 24.02.2012  № 66 «Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування батькам потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади (не перебувають в обліковому складі цих закладів), якщо діти не перебувають на повному державному забезпеченні, на 2012 рік», зареєстроване в районному управлінні юстиції 28.02.2012 за № 3/223.

3.Розпорядження набуває чинності з дня його державної реєстрації та офіційного оприлюднення і застосовується з 01 січня 2013 року.

4.Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації  Сухареву Т.Є.

 

 Додається (Розмір грошової компенсації батькам потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні заклади, на 2013 рік)

 

Голова адміністрації                                                                      А.Остапчук