Також дивіться новини на facebook.com

№ 262 від 25 липня 2013 року "Про стан запобігання корупції у Сарненському районі у І півріччі 2013 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

25 липня 2013 року                                                                                           №262

Про стан запобігання корупції
у Сарненському районі
у І півріччі 2013 року
 

 


З метою своєчасного реагування на випадки порушення вимог антикорупційного законодавства України державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування району, райдержадміністрація співпрацює з правоохоронними та судовими органами в частині інформування про встановлені факти корупції.

Так, упродовж І півріччя 2013 року до райдержадміністрації не надійшло жодного офіційного повідомлення про притягнення до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень чи злочинів державних службовців райдержадміністрації.

Досягти таких результатів вдалося завдяки тому, що на оперативних нарадах державні службовці райдержадміністрації постійно попереджаються про обмеження, пов'язані з проходженням державної служби та про необхідність дотримуватись вимог антикорупційного законодавства.

Також, з метою попередження вчинення корупційних діянь державними службовцями райдержадміністрації юридичним відділом апарату адміністрації постійно надається консультативна допомога усім відповідним працівникам.

З метою недопущення порушення вимог чинного антикорупційного законодавства України з боку посадових осіб місцевого самоврядування району, юридичним відділом апарату адміністрації щомісяця аналізуються на відповідність чинному законодавству рішення виконавчих комітетів місцевих рад та розпорядження міського, селищних, сільських голів, даються рекомендації щодо перегляду виданих рішень (розпоряджень), що суперечать законодавству.

Крім того, на сьогодні у районі діє Районна програма щодо запобігання і протидії корупції на 2012-2015 роки, затверджена рішенням районної ради від 04.09.2012 №448.

За звітний період, Сарненським районним судом райдержадміністрацію проінформовано про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення 1 суб’єкта відповідальності –    головного бухгалтера окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №156.

Зважаючи на викладене, з метою недопущення порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в Сарненському районі та керуючись ст. 2, 13, 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації:

1. Інформацію про стан запобігання корупції у Сарненському районі у І півріччі 2013 року взяти до відома.

2. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати сільським, селищним, міському головам, керівникам підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності:

2.1. забезпечити неухильне дотримання вимог чинного антикорупційного законодавства України як особисто, так і посадовцями очолюваних органів.

2.2. у разі виявлення корупційного правопорушення, в межах повноважень, уживати заходів щодо припинення такого правопорушення та негайно письмово повідомляти про його вчинення спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції;

2.3. у встановленому порядку розглядати питання про відсторонення від виконання службових повноважень осіб, щодо яких винесено постанову про притягнення як обвинуваченої у вчиненні злочину у сфері службової діяльності та осіб, щодо яких складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення; звільняти з відповідних посад осіб, яких притягнуто до кримінальної або адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення, пов’язані з порушенням обмежень, передбачених Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» у триденний строк з дня отримання копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.

3. Запропонувати МРВ УСБУ в Рівненській області, прокуратурі району, Сарненському РВ УМВС України в Рівненській області:

3.1. продовжити практику виявлення корупційних правопорушень та злочинів на території району та вжиття заходів з метою притягнення винних осіб до встановленої чинним законодавством України відповідальності;

3.2. про виявлені факти корупційних правопорушень та злочинів на території району інформувати райдержадміністрацію;

3.3. з метою планування спільних заходів по боротьбі з корупцією в районі, про роботу, проведену в напрямку запобігання та протидії корупції щокварталу інформувати райдержадміністрацію.

4. Запропонувати Сарненському районному суду Рівненської області про притягнення державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування району інформувати райдержадміністрацію.

       5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації І.Наумович.
 
 
Голова адміністрації                                                                              А.Остапчук