Також дивіться новини на facebook.com

№ 286 від 16 серпня 2013 року "Про взаємодію районної державної адміністрації з органами прокуратури, іншими правоохоронними органами щодо забезпечення в районі законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 

      16 серпня  2013 року                                                                         №286

 
 
Про взаємодію районної державної
адміністрації з органами прокуратури,
іншими правоохоронними органами щодо
забезпечення в районі законності і
правопорядку, додержання прав
і свобод громадян
 
 

Райдержадміністрацією в межах повноважень, визначених Конституцією України, Законом України «Про місцеві державні адміністрації», за сім місяців 2013 року було вжито ряд організаційно-практичних заходів щодо забезпечення в районі законності та правопорядку, додержання прав і свобод громадян. Зокрема, організовані та проведені засідання колегії райдержадміністрації з питань, пов’язаних із захистом прав громадян, засідання координаційної ради по забезпеченню законності та правопорядку при райдержадміністрації, постійно діючої комісії з розгляду звернень громадян тощо.

Крім того, з метою профілактики насильницько-корисливих та майнових злочинів, протидії економічної та наркозлочинності на сьогодні в районі  продовжують діяти комплексна програма профілактики злочинності на       2011-2015 роки, програма заходів з організації роботи Сарненського районного громадського формування з охорони громадського порядку «Районна варта» та забезпечення громадського порядку на 2011-2015 роки, програма правової освіти населення Сарненського району на 2011-2015 роки, програма щодо запобігання і протидії корупції на 2012-2015 роки, інші розпорядчі документи правоохоронного спрямування.

Виконання заходів зазначених програм забезпечується спільними зусиллями структурних підрозділів райдержадміністрації, органів прокуратури, внутрішніх справ та органів місцевого самоврядування району.

Тим не менш, взаємодія районної державної адміністрації з органами прокуратури, іншими правоохоронними органами у питаннях забезпечення на території Сарненського району виконання Конституції і законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів влади, забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян потребує посилення у всіх соціально-економічних напрямках, визначених законодавством.

Керуючись статтями 118, 119 Конституції України, статтями 2, 13, 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», на виконання Указу Президента України від 24 травня 2013 року №307/2013 «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території», розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації від 30 липня 2013 року №415 «Про заходи щодо взаємодії органів виконавчої влади з правоохоронними органами з питань забезпечення в області законності та правопорядку, додержання прав і свобод громадян» :

 

         1. Заступнику голови райдержадміністрації Наумович І.В., рекомендувати міському, селищним, сільським головам, командиру районного штабу Сарненського районного громадського формування з охорони громадського порядку «Районна варта» забезпечити постійний контроль за діяльністю громадських формувань з охорони громадського порядку; вжити заходів щодо покращення їх матеріально-технічного забезпечення.

2. Начальнику Сарненського районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ України в Рівненській області забезпечити постійну взаємодію райвідділу міліції з громадськими формуваннями з охорони громадського порядку, які функціонують на території району.

3. Начальнику Сарненського районного відділу управління внутрішніх справ України в Рівненській області, начальнику Сарненської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Рівненській області, запропонувати начальнику Сарненського міжрайонного відділу управління Служби безпеки України в Рівненській області:

3.1. запрошувати керівництво районної державної адміністрації для участі у нарадах з особовим  складом з підведенням підсумків службової діяльності за відповідний період протягом року;

3.2. з метою профілактики правопорушень, забезпечення прозорості в діяльності правоохоронних та інших державних органів, підвищення авторитету правоохоронної системи забезпечити постійне здійснення через засоби масової інформації інформування громадськості про викриті правопорушення та досягнуті конкретні результати з протидії злочинності.

3.3. постійно проводити роботу, спрямовану на роз’яснення норм антикорупційного законодавства, їх правильного трактування та застосування державними службовцями, посадовими особами органів місцевого самоврядування.

4. Голові районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з питань правової освіти населення Наумович І.В., начальнику Сарненського районного управління юстиції продовжити здійснення заходів щодо забезпечення підвищення рівня правової освіти населення, функціонування консультативних пунктів з надання безоплатної первинної правової допомоги особам при захисті їх прав, свобод і інтересів.

5. Начальнику управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації, директору Сарненського районного центру зайнятості, рекомендувати міському, селищним, сільським головам сприяти особам, які звільнились з місць позбавлення волі, у вирішенні соціально-побутових питань, виготовленні необхідних документів та працевлаштуванні.

6. Голові спостережної комісії районної державної адміністрації Наумович І.В. забезпечити розгляд на засіданні комісії питань:

щодо надання екстреної та консультативної медичної допомоги особам, які відбувають покарання у Катеринівській виправній колонії 46;

щодо надання Катеринівській виправній колонії 46 гуманітарної допомоги згідно із законодавством.      

7. Запропонувати прокурору Сарненського району долучитись до виконання пунктів 3, 4 цього розпорядження.

8. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 13 січня та 13 липня щороку.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Наумович І.В.

 
 
          
Голова адміністрації                                                                                  А.Остапчук