Також дивіться новини на facebook.com

№ 19 від 23 січня 2014 року "Про стан виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій , підвищення рів"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
голови районної державної адміністрації
 

   23 січня 2014 року                                                                            № 19

 
Про стан виконання підприємствами, установами і
організаціями указів Президента України, постанов
Кабінету Міністрів України та відповідних
розпоряджень голів обласної та районної державних
адміністрацій , підвищення рівня виконавської
дисципліни в районі у  2013 році
 
 

         З метою забезпечення виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій сектором контролю апарату райдержадміністрації спільно з управліннями і відділами райдержадміністрації було перевірено стан виконання документів органів влади вищого рівня та відповідних розпоряджень і доручень голови райдержадміністрації в районі.

         Аналіз показав, що в цілому проводиться комплекс заходів по виконанню указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної і районної державних адміністрацій в районі.

 Станом на 01 січня 2014 року в райдержадміністрації на контролі перебувало 596 документів органів виконавчої влади вищого рівня, в тому числі 88 указів та 4 розпорядження Президента України, 83 постанови та 29 розпоряджень  Кабінету Міністрів України, 265 розпоряджень та 127 доручень голови обласної державної адміністрації.

Також на контролі перебуває 627 розпоряджень та 128 доручень голови райдержадміністрації. Всього за 2013 рік поставлено на контроль 140 розпоряджень та 45 доручень голови райдержадміністрації.

Щомісячно  на засіданнях колегії райдержадміністрації заслуховуються звіти заступників голови райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації про стан виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Законів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій в районі.

Для забезпечення виконання в районі Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” проводяться виїзні засідання колегій на базі виконкомів рад під час яких вивчається стан виконання виконавчими комітетами Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” на підвідомчій території ради. 

З метою забезпечення виконання указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної і районної державних адміністрацій:

 1. Першому заступнику голови, заступникам голови, керівнику апарату, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

1.1. забезпечити повне виконання завдань, поставлених в указах   Президента України, постановах Кабінету Міністрів України, законах України, розпорядженнях та дорученнях голів обласної   та районної державних адміністрацій;

1.2 взяти під особистий контроль якісне та повне виконання у визначені терміни указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій.

2. Рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

2.1 здійснювати постійний контроль за надходженням платежів від платників податків на підвідомчій території та щоквартально виносити на розгляд виконкомів питання стану виконання місцевих бюджетів;.

2.2 вжити заходів по організації надання побутових послуг на території рад, сприяти відкриттю нових підприємств побутового обслуговування населення;

2.3 спільно з управлінням ветеринарної медицини в Сарненському районі забезпечити виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 22.03.13 №90 “Про оздоровлення господарств індивідуальних власників від лейкозу великої рогатої худоби” на підвідомчій території;

2.4 взяти під особистий контроль стан роботи з подання матеріалів на присвоєння почесного звання України “Мати героїня” багатодітним матерям, що проживають на підвідомчій території;

2.5 спільно з службою у справах дітей, відділом молоді та спорту райдержадміністрації, районним центром сім’ї, дітей та молоді забезпечити дотримання вимог чинного законодавства в питаннях забезпечення соціально-правового захисту дітей, профілактики правопорушень та злочинів серед дітей на підвідомчій території;

2.6 забезпечити        виконання    та    інформування     райдержадміністрації     у  

 встановлені терміни про стан виконання на території ради Законів України, указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій;

2.7 внести на розгляд засідань виконавчих комітетів у лютому 2014 року питання стану виконання документів органів влади вищого рівня, власних рішень та підвищення виконавської дисципліни на території ради в 2013 році.

3. Рекомендувати виконкому Сарненської міської ради забезпечити невідкладне виконання доручення голови облдержадміністрації від 12.07.10 №234/01-60/10 та розпорядження голови райдержадміністрації від 29.12.12 №516 щодо прийняття в комунальну власність рад відомчого житлового фонду.

4. Рекомендувати виконавчим комітетам Селищенської, Кузьмівської, Костянтинівської сільських та Клесівської селищної рад вжити заходи по забезпеченню збільшення надходжень коштів від надання платних послуг закладами культури, що функціонують на підвідомчій території.

5.  Керівникам територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади   на виконання вимог   Указу Президента України від 24.05.13 №307/2013 «Про заходи щодо здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території» забезпечити подання на погодження голові райдержадміністрації відповідних планів роботи.

6. Виконавцям про стан виконання розпорядження голови райдержадміністрації інформувати райдержадміністрацію до 15 квітня 2014 року.

7. Контроль за виконанням розпорядження голови райдержадміністрації покласти на керівника апарату райдержадміністрації В.М.Стельмаха.

 

 

       Голова адміністрації                                                            А.Остапчук