Також дивіться новини на facebook.com

№ 45 від 12 лютого 2014 року "Про районну програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2014 рік"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації
 
 
12 лютого 2014 року                                                                                         45
 
 

Про районну програму забезпечення

профілактики ВІЛ-інфекції, лікування,

догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих

і хворих на СНІД на 2014 рік
 

         На підставі Основ законодавства України про охорону здоров’я, Закону України «Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення», керуючись статтями 22, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою зниження рівня захворюваності та смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД:

 

         1. Схвалити районну програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2014 рік (далі – Програма), що додається.

         2. Відділу охорони здоров’я райдержадміністрації:

         2.1. Подати Програму на затвердження районній раді в установленному порядку.

         2.2. Забезпечити:
         здійснення заходів з профілактики ВІЛ-інфікування від матері до дитини;

         удосконалення матеріально-технічного забезпечення лабораторії СНІД КЗ «Сарненська ЦРЛ» та розвитку діючого кабінету «Довіра» при районній поліклініці КЗ «Сарненська ЦРЛ»;

          вільний доступ до консультування та безкоштовного тестування на ВІЛ-інфекцію різних категорій населення.

         3. Фінансовому управлінню райдержадміністрації в межах наявних фінансових ресурсів в районному бюджеті передбачити кошти для реалізації Програми в 2014 році.

         4. Відділу освіти райдержадміністрації, відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації, сектору з питань  внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, службі у справах дітей райдержадміністрації, районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді рекомендувати районній організації Товариства Червоного Хреста України,  Сарненському  РВ УМВС України у Рівненській області, лінійному відділу УМВС на Львівській залізниці станції Сарни, Сарненському міжрайонному Управлінню Головного управління Держсанепідслужби у Рівненській області, виконкомам міської, селищних, сільських рад:

         - забезпечити повне і своєчасне виконання заходів Програми;

         - здійснювати заходи в межах асигнувань, що виділяються з бюджетів за          відповідними галузями;

         - інформацію про хід виконання Програми подати відділу охорони          здоровя райдержадміністрації до 10 січня 2015 року.

         5. Відділу охорони здоров’я райдержадміністрації узагальнену інформацію подати до  райдержадміністрації до 15 січня 2015 року.

          6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Сухареву Т.Є.

 

         Голови адміністрації                                                                             А.Остапчук