Також дивіться новини на facebook.com

№ 260 від 12 серпня 2014 року "Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за перше півріччя 2014 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
12   серпня 2014 року                                                                               № 260
 

Про організаційно-кадрове забезпечення

повноважень органів виконавчої   влади

щодо роботи   галузей    господарського

комплексу      Сарненського      району за    

перше півріччя 2014 року

 

           Впродовж першого півріччя 2014 року Сарненська районна державна адміністрація та органи місцевого самоврядування спрямовували свої зусилля на вирішення наявних проблемних питань, а також на координацію системної роботи по забезпеченню росту показників спрямованих на збільшення випуску продукції, підвищення рівня заробітної плати та недопущення її боргу, наповнення бюджетів всіх рівнів, поліпшення інвестиційного клімату та стабільне функціонування системи охорони здоровя, освіти, культури.

За основними видами промислової продукції нарощено виробництво хлібобулочних виробів на 1,3 відс., соків фруктових в 3,7 рази, плит деревостружкових на 14,4 відс., пилених заготовок в 2,2 рази, гранул деревинних (пелетів) на 48,5 відс.

Обсяг реалізованої промислової продукції за січень - червень 2014 року зріс на 107,1 відс. до відповідного періоду минулого року.

Загальне виробництво валової продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств збільшилося на 1,6 відс., м’яса на 3,6 відс, яєць на                  1,4 відс.

         Загальний обсяг роздрібного товарообороту підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства за січень – березень 2014 року становив 93,8 млн. грн., що складає 120,3 відс. до відповідного періоду минулого року.

           Пасажирооборот за шість місяців 2014 року становить 20,2 млн.пас.км, що в порівнянні з минулим роком складає 127 відс.

За перше півріччя поточного року автомобільним транспортом перевезено 4,2 тис.тн.вантажів, що на 23,2 відс. більше відповідного періоду минулого року.

            До загального фонду бюджету району надійшло 33,7 млн.грн. власних доходів, що на 1,4 млн.грн. або на 4,4 відс. більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

              Надходження від єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 89,2 млн.грн. що 3,0 відс.більше минулого року.

             Середній розмір пенсії порівняно з 01.07.2013 зріс на 4,2 відс. і складає 1364,96 грн.

          Разом з тим, в січні-червні 2014 року спостерігався спад виробництва промислової продукції в натуральних показниках окремими підприємствами району. Зокрема, зменшено виробництво ковбасних виробів на 28 відс, щебеневої продукції на 3,5 відс, деревини уздовж розпиленої чи розколотої завтовшки 6 мм  на 11,8 відс.

         Сільськогосподарськими підприємствами району зменшено виробництво валової продукції на 11,6 відс. , вирощування м’яса на 20 відс.

Будівельними організаціями району в першому півріччі 2014 року виконано робіт у фактичних цінах на суму 2,2 млн.грн., що на 40,3 відс.                    менше  до відповідного періоду минулого року.

Середньомісячна заробітна плата, нарахована на одного працівника,за січень-березень 2014 року склала 2345,0 грн. і зменшилася порівняно з відповідним періодом 2013 року на 1,4 відс.     

Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який на 01.07.2014 становив 10,46 млн.грн.

              Заборгованість по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування на 01.07.2014 складає 2,5 млн.грн. і порівняно з 01.01.2014 зросла на 21,2 тис.грн.

             З метою подальшого закріплення позитивних тенденцій розвитку економіки та усунення існуючих недоліків, керуючись повноваженнями, передбаченими статтею 119 Конституції України, ст. 16,28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29 липня 2014 року № 344 «Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів області за перше півріччя 2014» :

1. Першому заступнику голови райдержадміністрації, заступнику голови райдержадміністрації, керівникам галузевих управлінь та відділів райдержадміністрації, керівникам територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі :

1.1Забезпечити налагодження системної роботи з виявлення та розв’язання проблем, що стримують соціально – економічний розвиток.

1.2. Визначити першочергові заходи та намітити основні пріоритети в діяльності кожної галузі для успішного виконання завдань, визначених Програмою економічного і соціального розвитку району на 2014 рік.

2.Першому заступнику голови райдержадміністрації активізувати роботу робочої групи з питань виявлення та легалізації фактів тіньового працевлаштування щодо подальшого обстеження суб’єктів підприємницької діяльності на предмет укладання трудових угод між роботодавцем та найманою робочою силою в межах чинного законодавства України.

        3. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації :

        3.1.Спільно з керівниками промислових підприємств активізувати роботу по нарощуванню обсягів виробництва промислової продукції та виконання районної програми пріоритетних напрямів розвитку промисловості на                    2011-2015 роки.

       3.2. Продовжити здійснювати щомісячний моніторинг роботи промислових підприємств, розташованих на території району, в межах повноважень , сприяти вирішенню їх проблемних питань.

       3.3. Забезпечити в термін до 10.08.2014 розроблення інвестиційного паспорту району відповідно до методики запропонованої облдержадміністрацією .

       3.4. Здійснювати постійний аналіз цінової ситуації на основні соціально – значущі продукти харчування на споживчому ринку та в торговельній мережі району.         

       4. Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації:

       4.1.Спільно з керівниками сільськогосподарських підприємств вжити заходів щодо збирання урожаю ранніх зернових культур в оптимальні агротехнічні строки з дотриманням вимог безпеки праці та протипожежної безпеки.

       4.2. Продовжити роботу з виконання прогнозних завдань, спрямованих на розвиток галузі тваринництва у 2014 році, приділивши особливу увагу питанням заготівлі кормів для тваринництва відповідно до потреби.

       4.3. Сприяти сільськогосподарським товаровиробникам у закупівлі матеріально-технічних ресурсів, необхідних для проведення комплексу осінньо-польових робіт.

       4.4. Вжити заходів щодо оптимізації структури посівних площ під урожай 2015 року з урахуванням потреб внутрішнього продовольчого ринку.

       4.5. Провести поглиблений аналіз стану та перспектив інвестиційного розвитку галузі та забезпечити подання в райдержадміністрацію в термін до 01.08.2014 інвестиційних пропозицій (анкет) на майнові комплекси та виробничі приміщення, які можуть бути запропоновані потенційним інвесторам.

        5. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації :

 5.1. Спільно з керівниками бюджетних установ, рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних і сільських рад, підприємствам житлово-комунального господарства району забезпечити своєчасну підготовку об’єктів соціальної сфери, житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років.

       5.2 Продовжити роботу щодо впровадження енергозберігаючих технологій у закладах бюджетної сфери та житлово- комунального господарства, використання альтернативних видів палива.          

        5.3. Забезпечити постійний контроль за станом розрахунків підприємств за спожиті електроенергію і природний газ та вживати заходів щодо ліквідації наявної заборгованості всіх категорій споживачів.     

        6. Управлінню Держземагентства в Сарненському районі :

 6.1. Здійснювати постійний контроль за якістю виконання робіт із землеустрою.

 6.2. Забезпечувати організаційний супровід виготовлення схем землеустрою та техніко- економічного обґрунтування використання та охорони земель, проектів землеустрою , що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.

         7. Сарненському районному центру зайнятості:

         7.1. Забезпечити надання соціальних послуг задля реалізації гарантій зайнятості у сфері працевлаштування неповнолітнім, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

          7.2. Забезпечити якісні соціальні послуги шукачам роботи, які вимушено залишили місце проживання внаслідок обставин, пов’язаних з тимчасовою окупацією Криму та проведенням антитерористичної операції на сході країни.

            8. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації:

           8.1.Вжити невідкладних дієвих заходів щодо зменшення заборгованості із виплати заробітної плати.          

          8.2. Спільно з Сарненським районним центром зайнятості здійснювати щомісячний моніторинг створення нових робочих місць з метою безумовного виконання завдань Програми зайнятості, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 05.07.2013 № 237 «Про програму зайнятості населення Сарненського району на період до 2017 року».

          9. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Рівненської області :

         9.1.Забезпечити виконання планових призначень з надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

         9.2.Активізувати організаційну роботу щодо скорочення заборгованості суб’єктів господарювання до бюджетів усіх рівнів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

         9.3.Активізувати роботу з детінізації економіки та збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб і плати за землю, зокрема орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності;

         10. Рекомендувати виконкомам міської, селищних та сільських рад забезпечити контроль за діяльністю надрокористувачів на відповідній території з метою збереження і раціонального використання природних сировинних ресурсів, а також недопущення втрат бюджету в результаті несанкціонованого (без наявності спеціального дозволу) видобутку корисних копалин.

        11. Сектору з обслуговування центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації спільно з Сарненським районним управлінням юстиції у Рівненській області, Сарненським районним відділом управління Державної міграційної служби України в Рівненській області, управлінням Держземагентства у Сарненському районі, іншими причетними суб’єктами надання адміністративних послуг вжити вичерпних організаційно-технічних заходів щодо виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» в частині розширення переліку адміністративних послуг, які в обов’язковому порядку мають надаватися через районний центр надання адміністративних послуг.

        12. Управлінню Пенсійного фонду у Сарненському районі з метою виконання рішень суду про стягнення коштів до бюджету Пенсійного Фонду тримати на постійному контролі та проводити взаємозвірку виконавчих документів, які перебувають на виконанні в органах державної виконавчої служби.

         13. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника, заступника голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 
 

            Голова адміністрації                                                             С.Євтушок