Також дивіться новини на facebook.com

№ 92 Про стан запобігання корупції в Сарненському районі у 2014 році та заходи щодо вдосконалення діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з реалізації антикорупційної стратегії впродовж 2015 року

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 

  04 березня 2015 року                                                                                   № 92   

 
 

Про стан запобігання корупції в

Сарненському районі у 2014 році
та заходи щодо вдосконалення діяльності
органів виконавчої влади та місцевого
самоврядування з реалізації
антикорупційної стратегії впродовж 2015 року
 

         Для своєчасного реагування на випадки порушення вимог антикорупційного законодавства України державними службовцями та посадовими особами органів місцевого самоврядування району, районна державна адміністрація співпрацює з правоохоронними органами в частині інформування про встановлені такі факти.

         Упродовж 2014 року до райдержадміністрації не надійшло жодного офіційного повідомлення про притягнення до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень чи злочинів державних службовців райдержадміністрації.

         Цих результатів вдалось досягти завдяки тому, що на нарадах, семінарах державні службовці попереджуються про обмеження, пов’язані з проходженням державної служби та про необхідність дотримуватись вимог антикорупційного законодавства.

         В районі продовжує діяти Районна програма щодо запобігання і протидії корупції на 2012-2015 роки, затверджена рішенням районної ради від 04.09.2012 №448, відповідні програми також розроблені та затверджені у органах місцевого самоврядування району.

         Протягом 2014 року до райдержадміністрації для відома з Сарненського районного суду надійшло 20 повідомлень про винесення постанов про   визнання винними у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення та накладення адміністративних стягнень стосовно 19 суб'єктів відповідальності – посадових осіб юридичних осіб публічного права, депутатів місцевих рад, посадових осіб органів доходів і зборів, посадових осіб органів місцевого самоврядування.

         Прокуратурою району протягом звітного періоду складено та направлено до суду 8 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, які скеровані до суду для розгляду по суті і на даний час розглянуті, винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

         Слідчими Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області завершено розслідування у 5 кримінальних провадженнях пов’язаних з корупцією з яких 4 на даний час судом розглянуто.

         Зважаючи на викладене, керуючись статтями 118, 119 Конституції України, статтями 2, 13, 25, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», на виконання вимог Указу Президента України від             21 жовтня 2011 року № 1001/2011 «Про Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки», з метою вдосконалення діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в реалізації антикорупційної стратегії, організаційного забезпечення та подальшого підвищення ефективності системи запобігання і протидії корупції, зміцнення режиму законності, зниження рівня корупції, формування у громадськості активної позиції із запобігання і протидії корупції:

         1. Інформацію про стан запобігання корупції в Сарненському районі у 2014 році взяти до відома.

         2. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати сільським, селищним, міському головам, керівникам підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності:

         2.1. забезпечити виконання суб’єктами декларування, які визначені в пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» статті 12 цього Закону щодо подання до 01 квітня 2015 року за місцем роботи (служби) декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до вказаного Закону;

         2.2. забезпечити роботу щодо виконання заходів, спрямованих на підвищення ефективності системи запобігання і протидії корупції, зміцнення законності та реалізації в районі нормативно-правових актів із зазначених питань;

         2.3. підвищити ефективність заходів, спрямованих на підбір кадрів, зокрема, через проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави, розстановки кадрів, систему вдосконалення проходження державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, попередження скоєння корупційних правопорушень, підвищення рівня особистої відповідальності кожної службової особи, виконання положень Загальних правил поведінки державного службовця, затверджених наказом Головного управління державної служби України від 04 серпня 2010 року №214, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 листопада 2010 року за №1089/18384;

         2.4. запровадити систему постійних просвітницьких заходів з питань антикорупційної політики, в тому числі, через спеціальні інформаційні стенди, засоби масової інформації, проведення соціальної реклами, прес-конференцій (звітів), «круглих столів» тощо;

         2.5. посилити заходи щодо підвищення персональної відповідальності кожної службової особи за авторитет державної влади та забезпечити постійний моніторинг стану додержання законності у діяльності підпорядкованих службових осіб.

         3. Просити Сарненський районний суд Рівненської області продовжити практику інформування райдержадміністрації про притягнення державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

         4. Виконавцям про хід виконання цього розпорядження інформувати райдержадміністрацію в термін до 02.06. та 02.12.2015.

         5. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації  від 12 серпня 2014 №262 «Про стан запобігання корупції у Сарненському районі у І-півріччі 2014 року».

         6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Р.Серпенінова.  

                              
                                                                      
               
Виконуючий обов'язки

голови адміністрації                                                                                    Я.Яковчук