Також дивіться новини на facebook.com

№ 129 від 03 квітня 2015 року "Про роботу виконавчого комітету Кам’яне-Случанської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації

                                                       

03   квітня 2015 року                                                                            №129
 
Про роботу виконавчого комітету

Кам’яне-Случанської сільської ради по

виконанню делегованих повноважень,
визначених Законом України «Про місцеве
самоврядування в Україні»
                          

Відповідно до статті 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 1999 року №339 «Про Порядок здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади» та згідно плану підготовки засідання колегії Сарненської райдержадміністрації, структурними підрозділами райдержадміністрації вивчено практику роботи виконавчого комітету Кам’яне-Случанської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Виконавчим комітетом Кам’яне-Случанськоїсільської ради проводиться робота по виконанню заходів Програми соціально-економічного розвитку.  За результатами підсумкового рейтингового оцінювання діяльності виконкомів місцевих рад Сарненського району по виконанню делегованих повноважень органів виконавчої влади за 2014 рік позитивну оцінку отримала робота виконавчого комітету Кам’яне-Случанської сільської ради по виконанню повноважень в галузі бюджету, у сфері соціально-правового захисту дітей та профілактики правопорушень і злочинів у дитячому середовищі; у галузі торговельного обслуговування, громадського харчування; у сфері законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян.

Виконком сільради систематично розглядає на своїх засіданнях питання виконання сільського бюджету, веде облік платників податків. Виконання бюджету по власних доходах загального фонду Кам’яне-Случанської сільської ради за 2014 рік становить 296,2 відс., що є найвищий показником виконання бюджету по району за минулий рік. При затвердженому плані на 2014 рік 
160,4 тис.грн. фактично надійшло 475,1 тис.грн., або перевиконання складає 314,7 тис.грн.

За січень-лютий 2015 року виконання бюджету по власних доходах загального фонду Кам’яне-Случанської сільської ради становить 393,3 відс., тобто при затвердженому плані на звітний період 26,8 тис. грн. фактично надійшло 105,4 тис. грн., або перевиконання складає 78,6 тис. грн.

Перевиконання бюджету дало можливість виконати роботи з благоустрою населеного пункту, впорядковати сміттєзвалище, провести поточні ремонти комунальних установ, розташованих на території сільської ради.   Розпочаті роботи по виготовленню Генплану села, зроблена топозйомка на що використано коштів з бюджету села в сумі 23,85тис. грн. Облаштоване вуличне освітлення по двох вулицях на загальну суму 25,63тис.грн.
Придбано та встановлено три автобусні зупинки на суму 32
,0 тис.грн. 
За рахунок коштів сільської ради утримується місцева пожежна
команда, на що витрачено протягом 2014 року 76,79 тис. грн.

Належну організацію роботи виконавчий комітет сільської ради забезпечив в галузі архівної справи та організаційно-кадрової роботи.

З огляду на зазначене, керуючись ст. 13, 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Інформацію Кам’яне-Случанського сільського голови Петровчук Г.М. «Про роботу виконавчого комітету Кам’яне-Случанської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» взяти до відома.

2. Роботу виконавчого комітету Кам’яне-Случанської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» визнати задовільною.

3.     Рекомендувати виконавчому комітету Кам’яне-Случанської сільської ради:

 3.1. В місячний термін розглянути матеріали за результатами проведення виїзного засідання колегії райдержадміністрації на засіданні виконавчого комітету, розробити та затвердити заходи по усуненню недоліків, виявлених під час вивчення стану виконання делегованих повноважень.

3.2.  Постійно контролювати та аналізувати надходження податків і зборів від платників податків на підвідомчій території в розрізі платників та податків, вести облік надходжень від платників з метою виявлення податкового боргу та проводити відповідну роботу щодо його погашення.

3.3. Покращити роботу з аналізу звернень громадян з метою виявлення найбільш актуальних проблем та внесення пропозицій стосовно шляхів їх розв’язання.

3.4.  Створити футбольну і волейбольну команди та взяти участь у чемпіонатах Сарненського району з футболу сезону 2015 року та з волейболу сезону 2015-2016 років.

3.5.  Встановити межі населених пунктів в натурі (на місцевості) до
01 січня 2016 року.

3.6. Виготовити схеми землеустрою і техніко-економічне обґрунтування використання і охорони земель адміністративно-територіальних утворень до
01 січня 2016 року.

3.7. Проводити роз’яснювальну роботу щодо забезпечення виконання працівниками закладів торгівлі, ресторанного господарства вимог статті 15-3 про обмеження щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів
Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

3.8. Здійснювати контроль за реалізацією у торговій мережі лише товарів, забезпечених відповідними нормативними документами,що підтверджують їх якість та легальність походження.

3.9. Забезпечити проведення заходів з благоустрою територій біля закладів торгівлі та громадського харчування, які знаходяться на території сільської ради.

3.10. Забезпечити виконання заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у відповідності до Кодексу цивільного захисту України.

3.11.  Внести на розгляд виконавчого комітету питання щодо організації

надання побутових послуг населенню на території ради до 01 липня 2015 року.

      3.12. Звернути увагу на низькі рейтингові місця в підсумковому рейтинговому оцінюванні діяльності виконкомів місцевих рад Сарненського району по виконанню делегованих повноважень органів виконавчої влади за 2014 рік у сфері освіти, культури і спорту та розробити конкретні заходи щодо вдосконалення роботи виконкому по виконанню делегованих повноважень в цих галузях.

      4.  Відділу освіти райдержадміністрації:

4.1. До 01 вересня 2015 року вирішити питання заміни вікон та дверей в        другому корпусі Кам’яне-Случанської загальноосвітньої школи І-ІІ ст.

4.2. До 01 вересня 2015 року вирішити питання щодо заміни котла в котельні першого корпусу Кам’яне-Случанської загальноосвітньої школи І-ІІ ст.

5. Відділу охорони здоров’я райдержадміністрації:

5.1. Вирішити питання щодо переобладнання пічного опалення в приміщенні фельдшерсько-акушерського пункту.

5.2. Активізувати роботу по проходженню обстеження населення сільської ради на захворювання з туберкульозу.

6. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати
райдержадміністрацію до 01 вересня 2015 та 01 січня 2016 років.

7. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдерж- адміністрації від 01 липня 2011 року № 340  «Про роботу виконавчого комітету Кам’яне-Случанської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови       райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 
Виконуючий обов’язки

голови адміністрації                                                           Я. Яковчук