Також дивіться новини на facebook.com

№ 130 від 03 квітня 2015 року "Про роботу Сарненського районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області по виконанню вимог глави 13 «Про забезпечення пожежної безпеки» Кодексу цивільного за"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
03 квітня  2015 року                                                                            № 130
 

Про роботу Сарненського районного сектору Головного управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій
у Рівненській області по виконанню вимог глави 13 «Про забезпечення пожежної безпеки» Кодексу цивільного захисту України

 

Виконання заходів  щодо забезпечення пожежної безпеки суб’єктів господарювання і громадян передбачені повноваженнями органів державної влади, органів місцевого самоврядування, у Кодексі цивільного захисту України та в інших нормативно-правових актах.

Сарненським районним сектором Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводиться робота по попередженню виникнення пожеж та загибелі на них людей.

Пропаганда безпечного поводження з вогнем проводиться через засоби масової інформації, зокрема, через Сарненське районне проводове радіомовлення, КП ТРК «Полісся» та районну газету «Сарненські новини». За участю працівників сектору організовуються виступи в трудових колективах, школах, дитячих дошкільних закладах на протипожежну тематику та щодо порядку дій в надзвичайних ситуаціях.

Впродовж січня-березня 2015 року в Сарненському районі спостерігається тенденція до збільшення кількості пожеж. Так, за поточний період 2015 року на території району виникло 29 пожеж, що на 12 відс. більше аналогічного періоду 2014 року (26 пожеж). На пожежах з початку року загинуло 4 особи та 1 особа отримала травми.

Найбільша кількість пожеж у першому кварталі 2015 року сталася на території Сарненської міської ради  –7, Степанської селищної ради – 5.

Основними причинами їх виникнення є необережне поводження з вогнем, як наслідок  – 18 пожеж, порушення правил монтажу та експлуатації печей ‒ 3 пожежі, порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок – 5 пожеж, пустощі дітей з вогнем – 1 пожежа, підпал – 2 пожежі.

З метою покращення профілактичної роботи по попередженню виникнення пожеж та загибелі і травмування людей на пожежах, керуючись

ст.25, 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та відповідно до ст.19 Кодексу цивільного захисту України:

1. Рекомендувати Сарненському районному сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

1.1. Посилити контроль за дотриманням протипожежного стану на об'єктах з масовим перебуванням людей, об'єктах життєзабезпечення, зберігання матеріальних цінностей та об'єктах сільськогосподарського виробництва усіх форм власності.

1.2. Щомісячно публікувати в районній газеті матеріали з питань попередження пожеж і загибелі людей на пожежах та порядки дій в надзвичайних ситуаціях.

2. Рекомендувати виконкомам сільських, селищних та міської рад:

2.1. Аналізувати причини виникнення пожеж та давати рекомендації щодо їх недопущення в майбутньому.

2.2. Спільно з працівниками районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводити навчання населення правилам пожежної безпеки по місцю проживання.

2.3. З метою попередження пожеж, надзвичайних ситуацій та загибелі людей обладнати в адмінприміщеннях місцевих рад спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературою, наглядовою агітацією щодо дій в надзвичайних ситуаціях.

2.4. Вживати невідкладних додаткових заходів щодо запобігання виникненню пожеж в екосистемах.
3. Відділу освіти райдержадміністрації:

3.1. Із залученням працівників районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводити роз'яснювальну роботу серед дітей шкільного та дошкільного віку по попередженню пожеж в побуті та порядку дій в надзвичайних ситуаціях.

3.2. З метою попередження пожеж та загибелі людей обладнати в кожному навчально-виховному закладі спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературою та наглядною агітацією.

3.3. В навчально-виховних закладах району щорічно проводити День пожежної безпеки.

4. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати райдерж-адміністрацію до 01 жовтня 2015 року.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Р. Серпенінова.

 

Виконуючий обов’язки

голови адміністрації                                                                  Я. Яковчук