Також дивіться новини на facebook.com

№ 140 від 15 квітня 2015 року "Про виконання невідкладних заходів з підготовки та проведення п’ятої черги мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Сарненського району "

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 
голови районної державної адміністрації
 
 
 

15 квітня 2015 року                                                                                     140

 

                                                                                                

Про виконання невідкладних заходів з

підготовки та проведення п’ятої черги

мобілізації людських і транспортних

ресурсів на території Сарненського району                              

 
 

         Відповідно до Законів України «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію», керуючись статтями 13, 27 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» з метою своєчасного та організованого проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Сарненського району та їх матеріально – технічного забезпечення :                            

         1. Сільським (селищним) головам :

          1.1. Для своєчасного проведення оповіщення військовозобов’язаних і постачальників техніки національної економіки України, збору та доставки мобілізаційних ресурсів у військово-організаційні структури, в термін до         18 квітня 2015 року привести у готовність до виконання завдань за призначенням пункти збору сільських (селищних) рад.

         1.2. З метою гарантованої доставки військовозобов’язаних та техніки національної економіки у військові організаційні структури, в термін до           20 квітня 2015 року на пунктах збору сільських (селищних) рад організувати та провести оповіщення військовозобов’язаних і постачальників техніки національної економіки України приписаних до військових організаційних структур, визначених районним військовим комісаром.

         1.3. З отриманням сигналу (розпорядження) від районного військового комісаріату розгорнути пункти збору сільських (селищних) рад в необхідній кількості для виконання завдань.

         Донесення про результати оповіщення та відправки військовозобов’язаних і техніки подавати в Сарненський районний військовий комісаріат по телефону  з подальшим письмовим підтвердження.

2.     Директору Сарненського державного професійно-технічного навчаль-

ного закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» та Сарненському міському голові:

2.1. Для своєчасного оповіщення військовозобов’язаних та

постачальників техніки національної економіки України в м. Сарни в термін до 18 квітня 2015 року, разом із районним військовим комісаріатом уточнити склад адміністрації дільниці оповіщення, провести практичне тренування та привести у готовність до виконання завдань за призначенням.

2.2. З отриманням сигналу (розпорядження) від районного військового

 комісаріату розгорнути дільницю оповіщення в кількості, необхідній для виконання завдання. Провести оповіщення військовозобов’язаних і постачальників техніки в м. Сарни в кількості та строках, визначених районним військовим комісаром.

      Донесення про результати оповіщення військовозобов’язаних та

 постачальників техніки подавати в Сарненський районний військовий комісаріат по телефону з подальшим письмовим підтвердженням.

         3. Директору Сарненського вищого професійного училища № 22 для своєчасного проведення збору та доставки мобілізаційних ресурсів у військово-організаційні структури, до 18 квітня 2015 року привести у готовність до виконання завдань за призначенням пункт попереднього збору військовозобов’язаних.

        4. Директору ПАТ «Сарненське ПМК-81» для своєчасного проведення збору та відправки транспортних засобів у військово-організаційні структури, до 18 квітня 2015 року привести у готовність до виконання завдань за призначенням пункт попереднього збору техніки.

        5. Керівникам підприємств, установ, організацій незалежно від підпорядкування і форм власності :

          5.1. З Сарненським районним військовим комісаром в термін до 17 квітня 2015 року забезпечити функціонування системи військового обліку громадян України, узагальнити та надати до військового комісаріату звіти про кількісний та якісний склад людських і транспортних ресурсів, забезпечити наявність у штатних розписах підприємств, установ, організацій та навчальних закладах, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 червня 1994 року № 337 «Про затвердження Положення про військовий облік військовозобов’язаних і призовників», працівників з питань військового обліку.

         5.2. Для доставки транспортних засобів до пунктів передачі військовим формуванням в разі проведення мобілізації в термін до 18 квітня 2015 року забезпечити наявність на визначених підприємствах, установах та організаціях не знижувального запасу пально-мастильних матеріалів з розрахунку однієї заправки на визначену кількість транспортних засобів для потреб оповіщення та доставки мобілізаційних ресурсів в пункти прийому військових організаційних структур.

         5.3. В термін до 20 квітня 2015 року забезпечити виділення автомобільної техніки з підприємств, установ та організацій для потреб оповіщення, перевезення військовозобов’язаних на пункти попереднього збору та пункти зустрічі поповнення військових організаційних структур, визначених розпорядженням голови Сарненської районної державної адміністрації від      20 грудня 2013 року № 449.

        5.4.   В термін до 22 квітня 2015 року здійснити заходи повернення (за необхідністю) транспортних засобів, які підлягають поставці і знаходяться у відрядженнях на віддалених маршрутах.

            6. Військовому комісару Сарненського районного військового

комісаріату:

          6.1. В термін до 17 квітня 2015 року відпрацювати документацію бази мобілізаційного розгортання. Перевірити персональне призначення адміністрації пунктів збору сільських (селищних) рад, дільниці оповіщення, пунктів попереднього збору          військовозобов’язаних і техніки.

          6.2. В термін до 17 квітня 2015 року виписати та видати мобілізаційні завдання начальникам пунктів збору сільських (селищних) рад, начальникам дільниць оповіщення для проведення оповіщення військовозобов’язаних.

         6.3.   В термін до 20 квітня 2015 року за участю керівників підприємств, установ та організацій перевірити наявність визначених обсягів паливно-мастильних матеріалів для потреб оповіщення та доставки мобілізаційних ресурсів в пункти прийому військових організаційних структур.

          6.4. В термін до 18 квітня 2015 року перевірити готовність елементів системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, провести заняття з адміністраціями пунктів збору військовозобов’язаних і техніки.

          6.5. Підготувати проект наказу військового комісара Сарненського районного військового комісаріату «Про часткову мобілізацію».

                   7. Редактору районної редакції проводового радіомовлення оприлюднити наказ військового комісара «Про часткову мобілізацію» (у разі видання).

8. Редактору газети «Сарненські новини» опублікувати в позачерговому номері газети наказ військового комісара Сарненського районного військового комісаріату про мобілізацію (у разі видання).

         9. Начальнику Сарненського районного центру телекомунікацій № 121 РФ ПАТ «Укртелеком» :

          9.1. В термін до 17 квітня 2015 року виділити при необхідності в розпорядження військового комісара 1-2 зв’язківців і особисто брати участь в розгортанні системи зв’язку з пункту управління військового комісаріату який буде розгорнуто на базі комісара Сарненського районного військового комісаріату.

          9.2. Через чергових телефоністів надати допомогу в оповіщенні сільських (селищних) рад району.

          9.3. Забезпечити безперебійну роботу телефонів чергових на території сільських (селищних) рад.

          9.4. Вирішити питання виділення та підключення на заглибленому пункті управління районного військового комісаріату в інтересах військового комісаріату 2-х додаткових номерів міської АТС. Виділення додаткових каналів зв’язку здійснювати за паролем «КАШТАН».

10.  Начальнику філії «Сарненська ДЕД» в термін до 20 квітня 2015 року забезпечити утримання, за необхідності, відновлення доріг, інженерно-технічних споруд та безперешкодне проходження мобілізаційних ресурсів до військових організаційних структур по території Сарненського району із залученням сил та засобів підпорядкованого підприємства як на основних, так і на другорядних шляхах руху.

      Відповідно до розрахунків та заявок військового комісаріату виділити необхідний особовий склад і техніку для створення загонів забезпечення дорожнього руху, попередньо узгодивши місце та графік прибуття.

11. Начальнику Сарненського районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ України у Рівненській області :

         11.1. В термін до 18 квітня 2015 року направити працівників Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області зі зброєю на пункти збору сільських (селищних) рад, дільницю оповіщення для організації охорони пунктів та розшуку військовозобов’язаних, які вчасно не з’явились на пункти збору.

          11.2. За чотири години до початку поставки мобілізаційних ресурсів направити працівників міліції зі зброєю із складу районного відділу для організації охорони і оборони пунктів попереднього збору військовозобов’язаних і техніки на базі  Сарненського вищого професійного училища № 22 та ПАТ «Сарненське ПМК-81».

11.3. На основних маршрутах руху мобілізаційних ресурсів в напрямках Ковель-Київ, Дубровиця-Рівне, в термін до 19 квітня 2015року розгорнути пости регулювання на межі адміністративного кордону району. З метою контролю за проходженням колон та окремого автотранспорту в межах району виділити по одній патрульній машині на кожний маршрут.       

         12. Головному лікарю комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради :

         12.1. Забезпечити надання медичної допомоги військовозобов’язаним на пунктах попереднього збору військовозобов’язаних і техніки національної економіки України.

12.2. Організувати медичне обстеження військовозобов’язаних, які заявили скарги на стан здоров’я, та визначення ступеня придатності до військової служби.

12.3 Склад та графік проходження військово-лікарської комісії визначити згідно додатків 1 та 2.

13.   Головному лікарю комунального закладу «Сарненський районний центр» надання первинної медико-санітарної допомоги Сарненської районної ради:

13.1. Направити в розпорядження сільських (селищних) рад фельдшерів сільських фельдшерсько-акушерських пунктів, для проведення первинного медичного огляду військовозобов’язаних на пунктах збору сільських (селищних) рад, які заявили скарги на стан здоров’я.

13.2. З моменту оголошення мобілізації та до її закінчення направити секретаря комісії Власюк Л.Г. в розпорядження військового комісара, а у разі її відсутності забезпечити виділення резервного секретаря із складу середнього медичного персоналу.

14. Головному лікарю комунального закладу «Сарненської районної стоматологічної поліклініки» забезпечити роботу стоматологічного кабінету згідно графіку (додаток 2).

15. Головному лікарю комунального закладу «Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка» Рівненської обласної ради забезпечити резервний склад лікаря-психіатра згідно графіку (додаток 2) за згодою.

16. Начальнику Сарненського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби у Рівненській області забезпечити локалізацію епідемій та масових захворювань на території району, організувати експертизу продовольства на можливе забруднення радіоактивними, отруйними речовинами і бактеріальними засобами та контроль за повнотою знешкодження зараженого продовольства.   

          17. Управління мобілізацією людських і транспортних ресурсів в районі здійснювати із пункту управління військового комісаріату із залученням представників необхідних структурних підрозділів органів виконавчої влади в районі. З метою організації взаємодії військового комісаріату з місцевими органами влади та місцевого самоврядування, включити до складу пункту управління військового комісаріату заступника голови районної державної адміністрації згідно з розподілом функціональних обов’язків.                     

          18.  Контроль за виконання розпорядження залишаю за собою.

      
  
 
 
 

Виконуючий обов’язки голови адміністрації                                        Я. Яковчук                                                       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                        Додаток 1

                                                                                             до розпорядження голови

                                                                                                    райдержадміністрації

                                                                                             15 квітня 2015року № 140

 
 
СКЛАД

військово-лікарської комісії Сарненського району

для медичного огляду військовозобов’язаних
 
Основний склад:
 
Дойчук Б.П.
- голова ВЛК;
Пограничний О.Д.
- хірург;
Безкровний С.А.

- травматолог;

Іванюк Р.І.

- отоларинголог;

Дубенчук І.Р.

- невропатолог;

Лівінська В.М.

- стоматолог;

Ковальчук Л.М.

- дерматолог;
Прокопчук Г.В.

- офтальмолог;

Супрунець Т.В.

- терапевт;

Албанська А.А.

- психіатр.
 
 
 

Резервний склад

 
Матвійчук Т.М
- голова ВЛК;
Опалько А.В., Грицкевич О.П
- хірург;
Бредун В.О., Добринський А.Д.

- травматолог;

Іванчук Н.І., Моцик Ю.В.

- отоларинголог;

Бунечко Г.П.

- стоматолог;

Бортнік Н.В.

- офтальмолог;

від ОПЛ

- психіатр;

Духніч Н.Б.

- дерматолог;

Сацик С.Г., Мосійчук С.В.

- невропатолог;

Соколовський В.М., Чиченіна Л.О.

- терапевт.

 
 
 

Керівник апарату адміністрації                                                      В.Стельмах



                                                                                                                       Додаток 2

                                                                                            до розпорядження голови

                                                                                                    райдержадміністрації

                                                                                            15 квітня 2015 року № 140

 Г Р А Ф І К

проходження військово-лікарської комісії

військовозобов’язаних району
з/п

Дата проведення

Години проведення

Категорія військовозобов’язаних
1. 
16.04.2015
9.00-16.00

Офіцери запасу, команда В 4264, В 0577

2. 
17.04.2015
9.00-16.00

офіцери запасу, команда В 1670, В 3925

3. 
18.04.2015
9.00-16.00

резервний день

4. 
20.04.2015
9.00-16.00
команди В 2996, В 3925
5. 
21.04.2015
9.00-16.00

команда В 1670

6. 
22.04.2015
9.00-16.00

команда В 4264

7.
23.04.2015
9.00-16.00
резервний день
8. 
24.04.2015
9.00-16.00
резервний день
9. 
27.04.2015
9.00-16.00

команда П 1239

10.
28.04.2015
9.00-16.00

команда П 1240

11.
29.04.2015
9.00-16.00

команда П 1239

12.
30.04.2015
9.00-16.00
команда П 1240
13.
04.05.2015
9.00-16.00
резервний день
14.
05.05.2015
9.00-16.00
резервний день
15.
06.05.2015
9.00-16.00
резервний день
16.
07.05.2015
9.00-16.00
резервний день
17.
08.05.2015
9.00-16.00
резервний день
18.
11.05.2015
9.00-16.00
резервний день
19.
12.05.2015
9.00-16.00
резервний день
20.
13.05.2015
9.00-16.00
резервний день
21.
14.05.2015
9.00-16.00
резервний день
22.
15.05.2015
9.00-16.00
резервний день
23.
18.05.2015
9.00-16.00
резервний день
24.
19.05.2015
9.00-16.00
резервний день
25.
20.05.2015
9.00-16.00
резервний день
26.
21.05.2015
9.00-16.00
резервний день
27
22.05.2015
9.00-16.00
резервний день
28.
25.05.2015
9.00-16.00
резервний день
29.
26.05.2015
9.00-16.00
резервний день
30.
27.05.2015
9.00-16.00
резервний день
31.
28.05.2015
9.00-16.00
резервний день
32.
29.05.2015
9.00-16.00
резервний день
 

Керівник апарату адміністрації                                                        В.Стельмах