Також дивіться новини на facebook.com

№ 187 від 12 травня 2015 року "Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за січень-березень 2015 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
12 травня  2015 року                                                                         187
 
Про організаційно-кадрове забезпечення
повноважень органів виконавчої   влади

щодо роботи   галузей    господарського

комплексу   Сарненського    району   за

січень-березень 2015 року
 
 

         Протягом січня-березня 2015 року зусилля місцевих органів виконавчої влади , органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання району були направлені на забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку району та на вирішення найважливіших питань, які викликані потребою сьогодення.

За січень-лютий 2015 року обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, робіт, послуг) збільшився порівняно з січнем – лютим 2014 року на             6,9 відс. (останні статистичні дані) і становив 56,0 млн.грн..

За основними видами промислової продукції нарощено виробництво граніту необробленого на 30,8 відс., деревини уздовж розпиляної чи розколотої – на 16,2 відс., пилених заготовок на 14,2 відс, гранул з деревини – на 38,9 відс., плит деревостружкових на 2,7 відс., кормів готових на 88,4 відс.

Виробництво валової сільськогосподарської продукції підприємствами агропромислового комплексу збільшилося порівняно з відповідним періодом 2014 року - на 12,7 відс.

Сільськогосподарськими підприємствами району нарощено виробництво молока на 2,3 відс., яєць - на 31,4 відс.

Обсяг робіт, виконаних будівельними підприємствами району за січень - березень 2015 року збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року в2,3 рази і становив 1,3 млн.грн.

Бюджет району по власних доходах загального фонду за перший квартал 2015 року виконаний на 147,3 відсотка, в тому числі районний бюджет на 122,5 відс.

До зведеного бюджету зібрано платежів на 25,7 відс. більше, ніж за січень-березень 2014 року, до Державного бюджету - на 61,7відс. більше до рівня минулого року.

Виконання завдання по надходженню єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхуваннястановить 105,4 відс.   

         Разом з тим, у січні-березні 2015 року спостерігався спад виробництва промислової продукції в натуральних показниках окремими підприємствами району. Зокрема, зменшено виробництво хлібобулочних виробів на 5,2 відс,риби приготовленої та консервів з риби на 12,5 відс, .ковбасних виробів на 57 відс., щебеневої продукції на 12,5 відс..

 Сільськогосподарськими підприємствами району зменшено вирощування м'яса на 6,9 відс., реалізацію м’яса на 63 відс

Майже на 80 відс. скоротилися пасажирські перевезення автомобільним транспортом та пасажирооборот.

Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який на 01.04.2015 становив 14,4 млн.грн.

Заборгованість зі сплати єдиного внескузросла з початку року
на 25,0 відс. і на 01.04.2015 становила 1,5 млн. грн.

            Заборгованість по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування станом на 01.04.2015 складає 2,5 млн.грн.

            Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-березень 2015 року, з метою усунення існуючих недоліків, керуючись повноваженнями, передбаченими ст. 119 Конституції України, ст. 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28  квітня 2015 року №206 «Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів області за січень-березень 2015 року» :

1. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі:

1.1.Забезпечити виконання завдань та прогнозних показників Програми економічного і соціального розвитку району на 2015 рік, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 31 грудня 2014 року № 466.

1.2.Забезпечити безумовне виконання вимог чинного законодавства, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови облдержадміністрації з питань дерегуляції, не допускати випадків необґрунтованого адміністративного втручання у господарську діяльність суб’єктів підприємництва.

2. Головним розпорядникам бюджетних коштів , рекомендувати органам місцевого самоврядування району :

            2.1. Посилити контроль за безумовним виконанням статті 77 Бюджетного кодексу України в частині врахування у повному обсязі потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ і проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються бюджетними установами, насамперед шляхом спрямування на зазначену мету вільних залишків коштів та перерозподілу непершочергових видатків.

         2.2. Забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ у встановлені в колективних договорах терміни, оплату за спожиті енергоносії та комунальні послуги.

          2.3. Посилити контроль за економним споживанням комунальних послуг, енергоносіїв, скороченням неефективних видатків та забезпечити спрямування вивільнених коштів на заходи з енергозбереження.

         3.Рекомендувати органам місцевого самоврядування:

         3.1. З метою належного адміністрування у 2016 році плати за землю спільно з Сарненською об’єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області забезпечити прийняття у термін до 15 липня поточного року рішень, якими затвердити положення про порядок справляння плати за землю, зареєструвати зазначені рішення відповідно до вимог Закону України
від 11 вересня 2003 року № 1160-
IV «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (із змінами та доповненнями) та до 25 грудня поточного року подати територіальному органу Державної фіскальної служби в районі.

           3.2. Спільно з Управлінням Держземагентства у Сарненському районі та Сарненською об’єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області забезпечити укладення та, у разі наявності підстав, перегляд раніше укладених договорів оренди земель державної та комунальної власності у відповідності з вимогами пункту 288.5 статті 288 Податкового кодексу України щодо мінімального розміру орендної плати за землю.

          3.3.Спільно з Сарненською об’єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області:

          3.3.1. Вжити заходів щодо припинення суб’єктами господарювання права користування земельними ділянками за наявності підстав, установлених статтею 141 Земельного кодексу України, зокрема систематичної несплати земельного податку або орендної плати.

3.3.2. Здійснити підготовчу роботу до сезону масової заготівлі лісової продукції (дикорослих трав’яних рослин, грибів, ягід та інших плодів) з метою своєчасного створення на території сільських та селищних рад пунктів прийому продукції від населення та доведення до лісокористувачів-заготівельників порядку здійснення такої діяльності, встановленого рішенням Рівненської обласної ради від 22 квітня 2011 року №265 «Про порядок і умови виділення лімітів та організації справляння збору при здійсненні побічних лісових користувань і заготівлі другорядних лісових матеріалів». 

         4. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації :

   4.1 Продовжити подекадний моніторинг стану виробництва промислової продукції підприємствами, які щомісяця звітують перед органами статистики, в натуральних показниках (щомісяця 10, 20 та 30 числа).

         4.2 Спільно з керівниками підприємств вживати, в межах повноважень, організаційних заходів щодо недопущення уповільнення темпів зростання випуску продукції.

         4.3.  Забезпечувати постійний контроль за ціновою ситуацією на споживчих ринках району ,проводити моніторинг та аналіз роздрібних цін на соціально значимі продукти харчування на підприємствах торгівлі всіх форм власності.

         4.4.Проводити моніторинг ярмаркових заходів з продажу сільськогосподарської продукції, що реалізується на ринках району.

         5. Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації:

         5.1. Вжити організаційних заходів щодо своєчасного завершення в повному обсязі комплексу весняно-польових робіт.

         5.2.  Сприяти залученню інвестицій у розвиток агропромислового комплексу, модернізацію та технічне переоснащення виробничих об’єктів.

         6. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації:

         6.1.Здійснювати постійний контроль за виконанням заходів щодо забезпечення повних розрахунків споживачів за отримані житлово-комунальні послуги та енергоносії.

         6.2. Продовжити роботу з виготовлення генеральних планів та розроблення Схеми планування територій населених пунктів району.

         7. Сектору інфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації забезпечити контроль за станом освоєння, виділених облдержадміністрацією, залишку коштів спеціального фонду обласного бюджету, який утворився станом на 01.01.2015, на проведення в районі поточних ремонтів доріг комунальної власності.

         8.Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації:

            8.1. Забезпечувати належне функціонування «гарячої телефонної лінії» по оформленню та призначенню житлових субсидій населенню.

         8.2. Забезпечити проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо удосконалення порядку надання житлових субсидій .

         8.3. Спільно з головами місцевих рад посилити контроль за вирішенням соціально-побутових питань демобілізованих учасників антитерористичної операції, в межах повноважень надавати їм всебічне сприяння.

         8.4.Спільно з головами місцевих рад, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі вжити додаткових заходів щодо безумовного виконання обласної програми соціального захисту учасників антитерористичної операції, схваленої розпорядженням голови облдержадміністрації від 10 квітня 2015 року № 176.

         9. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області :

          9.1. Активізувати роботу з детінізації економіки, збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування .

         9.2.Вжити дієвих заходів щодо недопущення росту заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та зменшення податкового боргу.        

         10. Управлінню Держземагентства у Сарненському районі забезпечити взаємодію з органами місцевого самоврядування з метою виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції та сім'ям загиблих для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель, ведення садівництва та особистого селянського господарства за рахунок земель запасу комунальної власності.

        11. Управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі у повній мірі застосовувати передбачені законодавством контрольні, фіскальні та примусові заходи до боржників, які порушують порядок сплати страхових внесків.

         12 Районному центру зайнятості спільно з управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації тримати на постійному контролі вирішення питання працевлаштування осіб, переміщених із тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, а також учасників АТО та членів їхніх родин.

        13. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щоквартально до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

        14. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 05.11.2014 №389 «Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за січень-вересень 2014 року»

       15. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника, заступника голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 
Виконуючий обов’язки
голови адміністрації                                                            Я.Яковчук