Також дивіться новини на facebook.com

№ 185 від 12 травня 2015 року "Про взаємодію райдержадміністрації з правоохоронними органами району по вдосконаленню роботи в сфері протидії несанкціонованому видобутку бурштину-сирцю в районі у 2015 році"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 

12 травня 2015 року                                                                                   № 185

 

Про взаємодію райдержадміністрації

з правоохоронними органами

району по вдосконаленню роботи

в сфері протидії несанкціонованому

видобутку бурштину-сирцю

в районі у 2015 році

 
 

         У 2014 році районна державна адміністрація в тісній співпраці з правоохоронними органами району, органами місцевого самоврядування вживала заходів з протидії несанкціонованого видобутку бурштину-сирцю на території району.

         Зокрема у червні та грудні вказане питання заслуховувалось на засіданнях колегії райдержадміністрації, за підсумками розгляду видані розпорядження голови райдержадміністрації від 26.06.2014 №196 та 08.12.2014 №427.

         Однак і надалі у районі питання несанкціонованого видобування бурштину-сирцю приватними особами та добре організованими, в значній мірі механізованими групами, залишається проблемним, здійснюється в закритих місцевостях (лісах, посадках), віддалених від населених пунктів, в умовах бездоріжжя, що не в повній мірі дозволяє забезпечити надійну охорону родовищ від пограбування.

         Незважаючи на вжиття заходів з протидії несанкціонованому видобутку бурштину-сирцю, з кожним роком кількість виявлення фактів незаконного видобутку зростає.

         З метою недопущення несанкціонованого видобутку бурштину-сирцю, було організоване постійне цілодобове патрулювання мобільними групами території поблизу с.Олексіївка в урочищі «Гальбин», з мешканцями району постійно проводились профілактичні бесіди щодо недопущення зайняття цим незаконним видом діяльності.

         На території району діє дві міжвідомчі групи з протидії незаконному видобутку бурштину з числа працівників Сарненського райвідділу міліції, представників держлісохорони ДП «Сарненський держспецлісгосп», ДП «Клесівське лісове господарство», державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища в Рівненській області.

         Протягом 3-х місяців 2015 року факти незаконного видобування бурштину виявлялись на території Клесівської селищної ради – 10, Вирівської – 10, Немовицької, Кам’яне-Случанської – по 3, Ремчицької, Селищенської, Карпилівської сільських рад по 1.

Враховуючи наведене вище, керуючись статтями 118, 119 Конституції України, статтями 2,13,16,25,28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1.                Начальнику Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області Міщені В.П.:

1.1.         забезпечити відстеження оперативної обстановки, аналіз та оцінку інформації, що надходить з власних джерел, своєчасне реагування на загострення оперативної ситуації з діяльності у сфері несанкціонованого видобутку бурштину-сирцю;

1.2.         продовжити здійснення постійного контролю за охороною родовищ бурштину та попередження його незаконного видобутку, реалізації; наростити темпи проведення оперативно-профілактичних заходів по протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю.

1.3.         забезпечити особисту координацію за всебічним і об’єктивним досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину-сирцю.

2                   Начальнику Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області Міщені В.П., начальнику лінійного відділу міліції на станції Сарни УМВС України на Львівській залізниці Василевичу В.Л., рекомендувати начальнику Сарненського МРВ УСБУ в Рівненській області Палагуничу М.М. забезпечити проведення постійних оперативних заходів, спрямованих на виявлення організованих злочинних угрупувань, що проводять незаконну діяльність, пов’язану з несанкціонованим видобутком бурштину-сирцю, його закупівлею та реалізацією; вжити оперативних заходів для припинення діяльності осіб, які проводять скуповування бурштину у населення. 

3                   Начальнику відділення Державтоінспекції з обслуговування Сарненського району підпорядкованого УМВС України в Рівненській області Пащуку М.П., командиру 2 взводу Рівненської роти ДПС УДАІ для обслуговування доріг державного значення УМВС України в Рівненській області Пришку А.А., посилити роботу підрозділів в загальних заходах щодо протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю, його скуповуванню та вивозу за межі району.

4. Рекомендувати прокурору Сарненського району Симкову Р.Я.:

4.1. активізувати координацію роботи міжвідомчих груп з протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю при прокуратурі району;

4.2. посилити контроль за виконанням законодавства України в сфері екології керівниками територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, а також активізацію дій правоохоронних органів району щодо протидії незаконному видобутку бурштину;

4.3. посилити вимоги до керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та підпорядкування щодо співпраці з питань збору, обробки та аналізу інформації, що стосується діяльності по контролю за охороною та використанням бурштину.

5. Директорам державних підприємств «Сарненське лісове господарство» Белелі С.О., «Клесівське лісове господарство» Ониськевичу М.М., Рівненського природного заповідника Бачуку В.А., посилити контроль за діяльністю державної лісової охорони по здійсненню лісоохоронних та інших заходів спрямованих на попередження, припинення фактів незаконного видобування бурштину на землях, що перебувають у користуванні лісогосподарських підприємств.

6. Виконавцям про хід виконання цього розпорядження інформувати райдержадміністрацію в термін до 01.09.2015.

7. Визнати такими, що втратили чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 26.06.2014 №196 «Про стан протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю на території Сарненського району у 2014 році» та від 08.12.2014 №427 «Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 26.06.2014 №196 «Про стан протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю на території Сарненського району у 2014 році».

8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Серпенінова Р.П.

 
 
Виконуючий обов’язки

голови адміністрації                                                                              Я.Яковчук