Також дивіться новини на facebook.com

Довідка про роботу виконавчого комітету Карасинської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Довідка

про роботу виконавчого комітету Карасинської сільської ради

по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

      Перевіркою встановлено, що виконком Карасинської сільської ради, працюючи над виконанням делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», зосереджує свою увагу на виконанні сільського бюджету та соціально-економічному розвитку підвідомчої території.

     Сільський виконавчий комітет періодично розглядає на своїх засіданнях питання виконання сільського бюджету, веде облік платників податків.       

     Бюджет Карасинської сільської ради на 2015 рік затверджений в сумі 197,47 тис.грн. За січень–квітень 2015 року виконання бюджету по власних доходах загального фонду Карасинської сільської ради становить 132,5 відс., тобто при затвердженому плані на звітний період 42,1 тис.грн. фактично надійшло 55,8 тис.грн., або перевиконання складає 13,7 тис.гривень. Виконання  річного  обсягу бюджету по власних доходах загального фонду становить 34,2 відсотка.

     В порівнянні з відповідним періодом минулого року в цілому надходження зменшились на 21,5 тис.грн., в тому числі по рентній платі за спеціальне використання лісових ресурсів - на 22,0 тис.грн., проте збільшились по платі за землю - на 0,4 тис. гривень.

     За січень - квітень поточного року з районного бюджету до бюджету ради надійшло іншої субвенції на дошкільну освіту та заклади культури в сумі 11,7 тис.грн., або 100 відс. до плану звітного періоду.

     У сільському виконавчому комітеті ведеться статистичний облік громадян, які постійно або тимчасово проживають на підвідомчій території. Станом на 01.01.2015 року населення сільської ради складає 561 особа.

     З метою соціального захисту населення сільської ради прийнята «Програма соціального захисту населення».

     Затверджена по бюджету сільської ради на 2014 рік сума 3000грн., а саме допомога на поховання 3000 грн.

     На 2015 рік по даній програмі була затверджена сума 1000 грн.

     Видатки по даній програмі на 01.01.2015 року становлять 2000 грн., в т.ч., допомога на поховання – 2000 грн.

     Упродовж року проводяться обстеження матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених, багатодітних сімей, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, складено 15 актів за 2014 рік та за січень- квітень 2015 року - 6.

     В процесі реформування аграрного сектору на території Карасинської сільської ради реформовано колективне сільськогосподарське підприємство “Світанок”, 317 членам якого вручено сертифікати на право на земельну частку (пай). На території ради власниками земельних часток (паїв) не заключено з агроформуваннями жодного договору оренди землі. В результаті на території ради не використовується 872 га сільськогосподарських угідь.

     315 власників сертифікатів на право на земельну частку (паї) отримали державні акти на право власності на землю, із них лише 1 громадянин виявив бажання отримати земельну частку в натурі, якому надано 3,66 га сільськогосподарських угідь.

    Із 220 громадян, які мають право на приватизацію земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель, ведення особистого селянського господарства та садівництва, згідно з рішеннями сільської ради 150 - приватизували свої земельні ділянки, або 68,2відс. Всього приватизовано 287 земельних ділянок загальною площею 52,5 га. В той же час, посвідчили право власності правовстановлюючими документами лише 9 громадян, або 6 відсотків, що може призвести до порушень прав громадян у процесі розвитку ринкових відносин земельного фонду. Тому необхідно покращити роз'яснювальну роботу серед жителів сільської ради щодо необхідності посвідчення права власності на земельні ділянки правовстановлюючими документами та загрози, які можуть виникнути у разі не посвідчення цих прав.

    В 2010 році на території ради була відведена земельна ділянка площею 0,6695 га в оренду строком на 49 років громадянці Костючко Аллі Миколаївні для обслуговування будинку мисливців і господарських будівель. Річна орендна плата становить 6956 грн. у розмірі- 5 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

    На території сільської ради в 2014 році було проведено інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності площею 37,9992 га (уточнення угідь, зокрема визначення площ порушених земель, внаслідок несанкціонованого видобутку бурштину).

    Карасинською сільською радою, не було продано жодної земельної ділянки несільськогосподарського призначення у власність та не проведено жодного земельного аукціону.

    На території ради не проведено роботи по встановленню меж населених пунктів в натурі (на місцевості).

 На території Карасинської сільської ради функціонує:
1.
Карасинська ЗОШ І-ІІ ст. – директор Мельник Михайло Іванович, заступник директора – Гольонко Світлана Володимирівна.

          2. Дошкільний навчальний заклад «Дзвіночок» с. Карасин з короткотривалим (3 години щоденно) режимом роботи.

 

     Загальна площа території загальноосвітнього закладу с.Карасин- 0,84 га. Приміщення школи одноповерхове, введене в експлуатацію у 1956 році. Загальна площа 410 м2, класних кімнат – 7. Стан приміщень задовільний, що дає можливість забезпечити належний санітарно-гігієнічний режим. Щороку проводяться поточні ремонти. Територія закладу огороджена частково дерев’яною огорожею, металевою сіткою, фасад європарканом. Стан шкільної та пришкільної території відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. У школі створена відповідна матеріальна база, необхідна для вирішення завдань навчально-виховного процесу: майстерня, їдальня, гардероб. Оснащено необхідними спорудами спортивний майданчик (міні- футбольне поле, волейбольне поле, баскетбольний щит, гімнастичне містечко: перекладина, колода), бігова доріжка, яма для стрибків. Є географічний майданчик.  В школі функціонує комп’ютерний клас (5 комп’ютерів) з підключенням до мережі Інтернет, 1 музикальний центр, 1 DVD-програвач з мультимедійними колонками, 2 комп’ютери для виконання навчально-виховних завдань школи. На базі школи організована одна оплачувана секція з легкої атлетики, яка розпочинає свою роботу в другій половині дня.
У школі працює – 15 педагогічних працівників. Школа на 100 відс. укомплектована педагогічними кадрами.

     Всього навчається 79 учнів, навчання двозмінне. 2-4 класи навчаються в другу зміну.

     Учні школи беруть участь у різноманітних заходах як шкільного, так і районного рівнів.Вже вкотре учні школи  стають учасниками та показують хороші результати у Міжнародному математичному конкурсі „Кенгуру”, «Левеня», «Бобер». Постійно учні школи приймають участь в спортивних змаганнях: шашки, шахи, легка атлетика (1 та 3 місце – осінь 2014), футбол. Так на першість ДЮСШ з легкої атлетики школярі вибороли одне перше, чотири- других, одне- третє та три четвертих місця. Також учні брали участь в конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, в олімпіадах з предметних дисциплін.

 Проблемними питаннями на сьогоднішній день є: 

- заміна електропроводки;- заміна вікон на енергозберігаючі.

У комунальній власності Карасинської сільської ради знаходиться дошкільний навчальний заклад «Дзвіночок» с. Карасин з короткотривалим (3 години щоденно) режимом роботи. Однак, другий рік дошкільний заклад не працює без зняття з державного реєстру у зв’язку з демографічною ситуацією. Станом на 01.01.2015 року у селі Карасин проживає 56 дітей віком 0 - 6 років, з них:до 2-х років- 20 дітей;3 роки- 11дітей;4 роки- 10 дітей;5 років - 8 дітей;6 років-7 дітей.

      Сільський виконавчий комітет вживає заходи по соціально-правовому захисту дітей. Дітей, схильних до жебракування, вживання наркотичних чи психотропних речовин на території ради не має.

      На території Карасинської сільської ради проживає 2 сім’ї зі слабким виховним потенціалом, де виховується 6 дітей. 

     На території Карасинської сільської ради функціонує 1 сільський клуб та 1 публічно-шкільна бібліотека. При клубі села працюють 3 клубних формування: фольклорно-автентичний колектив, дитячий гурток декоративно-вжиткового мистецтва, спортивно-оздоровча секція. Їх  відвідує 36 учасників.

     При бібліотеці успішно діє любительське об’єднання «Вишиванка» на засіданнях якого вчаться вишивати, знайомлять учасників з методикою вишивання та традиціями місцевого населення. В бібліотеці представлено виставку робіт учасників любительського об’єднання. Про роботу об’єднання неодноразово друкувалися статті у районій газеті.

     Від організації платної діяльності на спецрахунок закладу культури надійшло 600 грн.

     На території Карасинської сільської радифункціонує 1 фельдшерсько-акушерські пункт, який надає первинну медико-санітарну допомогу жителям села Карасин. Заклад в структурі Карпилівської дільниці КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» та фінансується бухгалтерією КЗ«Сарненський районний ЦПМСД».

     КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» укладено договори з ПАТ «Сарнифармація» про роздрібну торгівлю лікарськими засобами, згідно яких реалізація лікарських засобів та інших виробів медичного призначення проводиться медичними працівниками фельдшерсько-акушерських пунктів КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» , асортимент лікарських засобів відповідає переліку МОЗ України. Заклад охорони здоров’я у 2015 році забезпечений медикаментами на невідкладну допомогу з розрахунку 0,35 грн. на 1 жителя в місяць.

     Карасинський   сільський виконавчий комітет    працює над створенням умов для занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення. Для занять фізичною культурою і спортом на території сільської ради функціонують волейбольний, міні-футбольний майданчики та футбольне поле.

     Рішенням виконавчого комітету сільської ради створений місцевий спортивний клуб «Старт». В клубі займається 30 чоловік з волейболу, міні-футболу, настільного тенісу. Крім того, при сільському клубі функціонує спортивна кімната де діти та молодь мають можливість займатися на тренажерах, настільним тенісом, дартсом та гирьовим спортом.

     У 2014 році в районній спартакіаді серед сільських (селищних) спортивних клубів та колективів фізичної культури з видів спорту спортивний клуб «Старт» в підсумковій таблиці посів 19 місце. Клуб приймав участь в змаганнях з міні-футболу, армрестлінгу, пляжному волейболі, настільному тенісі, гирьовому спорту та у кубку району з футболу.

     Станом на травень 2015 року спортивний клуб «Старт» у районній Спартакіаді посідає 21 місце.

     У 2014 та 2015 роках на розвиток фізичної культури і спорту Карасинської сільською радою кошти не передбачалися.

     Протягом 2014 року та п’яти місяців 2015 року Карасинською сільською радою заяв щодо оформлення справ для отримання багатодітними жінками почесного звання України «Мати - героїня» не зареєстровано. Протягом п’яти місяців 2015 року Карасинською сільською радою до райдержадміністрації справ багатодітних жінок для отримання почесного звання України «Мати-героїня» не надходило. На даний час в Карасинській сільській раді заяв на розгляді немає.

     На території Карасинської сільської ради проживає 23 багатодітні сімї, в яких виховується 82 дитини. Більшість таких сімей отримали посвідчення багатодітної сім’ї. 

 

     На території Карасинської сільської ради функціонує 3 заклади торгівлі і  громадського харчування. Закладів побутового обслуговування на території ради немає.

     Виконком сільської ради проводить певну роботу по контролю за діяльністю закладів торгівлі. Контролюється дотримання Правил торгівлі, Санітарних правил, режиму роботи, виконання асортиментного переліку. Однак слід відмітити, що цю роботу необхідно активізувати.

     На території сільської ради протягом 4 місяців 2015 року було скоєно 1 кримінальне правопорушення за ст.185 КК України проти 2 в 2014 році, яке скероване до суду.

    На протязі чотирьох місяців 2015 року на території Карасинської сільської ради працівниками Сарненського РВ УМВС України у Рівненській області виявлено 8 адміністративних правопорушень, проти 2 правопорушень в минулому році.

 

    Виконавчому комітету сільської ради необхідно приділити належну увагу виконанню вимог Законів України: “Про оборону України”, “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” на території сільської ради. На військовому обліку в Карасинській сільській раді перебуває 52 військово зобов’язаних, військових офіцерів – немає. Відправлено до Збройних Сил України, згідно Указу Президента України

 № 15/2015 від 14.01.2015р. «Про часткову мобілізацію» один військовозобов’язаний. З 01.01.2015 року підлягало оповіщенню 52 військовозобов’язаних, з’явилось для проходження медичної комісії - 9.

    На військову службу до Збройних Сил України з 6 чоловік призивного віку, які знаходяться на обліку, весною 2015 року у війська для проходження служби не відправлено жодного.

    На території сільської ради утримується 67 голів великої рогатої худоби, із них 65 корів, 93 голови коней, 155 голів свиней, 4 голови дрібної рогатої худоби, 427 голів птиці, 154 голови собак. Ветеринарне обслуговування сільської ради проводиться Карпилівською дільницею ветеринарної медицини, яка надає ветеринарні послуги населенню, але на даний час вакансія завідувача ветдільницею вільна. Тому профілактику заразних захворювань тварин і птиці проводить Сарненська районна державна лікарня ветеринарної медицини. Для цього наявний план – графік проведення протиепізоотичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин по Карпилівській дільниці ветеринарної медицини. На постійному контролі знаходиться моніторинг по Африканській чумі свиней на території сільської ради. Проводиться дослідження великої рогатої худоби на лейкоз та бруцельоз.

 

     З метою вирішення проблемних питань щодо цивільного захисту населення і територій Карасинської сільської ради від надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру рекомендовано Карасинському сільському голові забезпечити виконання заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у відповідності до Кодексу цивільного захисту України.

     Під час вивчення питання надавалась практична допомога по усуненню виявлених недоліків.

 
 
 

Матеріали перевірок узагальнив

головний спеціаліст відділу ВДРВ апарату

Сарненської райдержадміністрації                                                   В.Коростель