Також дивіться новини на facebook.com

№ 398 від 02 листопада 2015 року "Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за січень-вересень 2015 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
 02 листопада  2015 року                                                                             № 398           
 
Про організаційно-кадрове забезпечення
повноважень органів  виконавчої   влади

щодо  роботи   галузей    господарського

комплексу    Сарненського     району   за

січень-вересень 2015 року
 
 
 
 

         Проведений аналіз підсумків роботи господарського комплексу району за дев’ять місяців поточного року свідчить про те, що в результаті здійснених органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами та організаціями району організаційних заходів, в більшості галузей та сфер діяльності вдалося зберегти позитивну динаміку соціально-економічного розвитку району.

За основними видами промислової продукції нарощено виробництво кормів готових для тварин на 28 відс., виробів здобних – на 16,8 відс., паливних брикетів та гранул з деревини та іншої природної сировини – на 41,6 відс, деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм – на 15,1 відс, виробів столярних та конструкцій будівельних з деревини – на 10,6 відс.

Виробництво валової сільськогосподарської продукції підприємствами агропромислового комплексу збільшилося порівняно з відповідним періодом 2014 року - на 8,4  відс.

Сільськогосподарськими підприємствами району нарощено виробництво яєць - на 49,0 відс., зросло поголів’я птиці та свиней, відповідно на 29,0 відс. і в 1,9 раза.

             Бюджет району по власних доходах загального фонду за січень-вересень 2015 року виконаний на 110,5 відс., в тому числі районний бюджет на 107,9-відс.

До зведеного бюджету зібрано платежів на 34,4 відс. більше, ніж за січень-вересень 2014 року, до Державного бюджету - на 69,7-відс. більше до рівня минулого року.

Виконання завдання по надходженню єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхуваннястановить -104,1 відс.

         Разом з тим, у січні-вересні 2015 року спостерігався спад виробництва промислової продукції в натуральних показниках окремими підприємствами району. Зокрема, на 4,2 відс. зменшився випуск хліба та виробів хлібобулочних, нетривалого зберігання, на 48,8 відс. – виробів ковбасних, на 23 відс. – гранул, щебеню (каменю дробленого), крихти та порошку, гальки, гравію, на 29,2 відс. – граніту необробленого або начорно обробленого

За січень-серпень 2015 року обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, робіт, послуг) зменшився порівняно з січнем – серпнем 2014 року на             4,1 відс. (останні статистичні дані) і становив 398,2 млн.грн.

  Сільськогосподарськими підприємствами району зменшено до відповідного періоду минулого року виробництво молока на 4,9 відс. та реалізацію м’яса на 42,8 відс.

Пасажирські перевезення  автомобільним транспортом та пасажирооборот зменшилися відповідно на 75,2 відс. та 78,4 відс.

 Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який на 01.10.2015 становив 11,4 млн.грн.

           Заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язковедержавне соціальне страхуваннязросла з початку року
на 24,1 відс.(0,28 млн.грн) і на 01.10.2015 становила 1,49 млн. грн.

            Заборгованість по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування станом на 01.10.2015 складає 2,45 млн.грн.

            Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-вересень 2015 року, з метою усунення існуючих недоліків, керуючись повноваженнями, передбаченими ст. 119 Конституції України, ст. 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29.10.2015 року № 641 «Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів області за січень-вересень 2015 року» :

1.Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації,  територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі , рекомендувати органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ, організацій:

 1.1.Здійснити детальний аналіз причин невиконання завдань та прогнозних показників, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку району на 2015 рік, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 31 грудня 2014 року № 466 та спрямувати свою діяльність на забезпечення їх виконання до кінця поточного року в повному обсязі.

1.2. Особливу увагу звернути на необхідність підвищення рівня інвестиційно-інноваційної складової економічного зростання, впровадження енергозберігаючих заходів, підвищення конкурентоспроможності продукції робіт, послуг, створення нових робочих місць.

         2.Рекомендувати органам місцевого самоврядування забезпечити, відповідно до вимог чинного законодавства України контроль за роботою суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території громади:

         3. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації :

3.1.Забезпечити проведення постійного моніторингу соціально-економічної ситуації в районі.

3.2. Проводити постійний моніторинг впровадження структурними підрозділами райдержадміністрації електронних закупівель та роботу у системі

електронних державних закупівель (з використанням автоматизованої інформаційної системи товарів, робіт і послуг), вартість яких не перевищує суми, визначеної Законами України «Про здійснення державних закупівель» та «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності».

         4. Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації спільно з керівниками сільськогосподарських підприємств :

4.1. Вжити організаційних заходів із забезпечення нарощування поголів’я сільськогосподарських тварин та виробництва продукції тваринництва.

4.2. Забезпечити проведення ярмарків з реалізації сільськогосподарської продукції на продовольчому ринку району .

         4.3. Проаналізувати стан забезпечення підготовки тваринницьких приміщень та технологічного обладнання до роботи в зимово-стійловий період

         5. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації:

         5.1. Забезпечити контроль за стабільним функціонуванням об’єктів соціальної сфери та господарського комплексу району в опалювальний період 2015-2016 років.

          5.2. Здійснювати постійний контроль за виконанням заходів щодо забезпечення повних розрахунків споживачів за отримані житлово-комунальні послуги та енергоносії.

         5.3. Забезпечити своєчасне виконання робіт та повне освоєння коштів державного фонду регіонального розвитку, інших цільових видатків державного та місцевих бюджетів на 2015 рік, спрямованих на будівництво і реконструкцію об’єктів соціальної сфери.

         6.Управлінню праці та соціального захисту населення  райдержадміністрації:

         6.1. На основі детального аналізу виконання графіка погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району у 2015 році, затвердженого рішенням обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат від 29 липня 2015 року, спільно з керівниками суб'єктів господарювання, на яких допущено зростання зазначеної заборгованості, вишукати шляхи виправлення ситуації та затвердити відповідні заходи з погашення боргів.

         6.2.Проводити роботу з керівниками підприємств, установ та організацій щодо обов’язкового дотримання умов колективних договорів у частині оплати праці, систематично вивчати стан оплати праці, причини, що стримують її зростання або зумовлюють падіння, не допускати виплати заробітної плати нижче мінімального розміру.

           6.3.Спільно з районним центром зайнятості проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців і населення щодо переваг легальної зайнятості, виконання трудового законодавства, забезпечення гарантій державного соціального захисту від безробіття.

            6.4.Посилити інформаційно – роз’яснювальну роботу серед населення про призначення житлових субсидій та державних допомог за спрощеним порядком;

          6.5.Тримати на особливому контролі питання соціальної реабілітації учасників антитерористичної операції.

           7.Структурним підрозділам райдержадміністрації, рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснювати допорогові закупівлі товарів і послуг, вартість яких не перевищує межі, встановленої частиною 1 статті 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель», в рамках пілотного проекту ProZorro.

            8.Відділу з обслуговування Центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації вжити вичерпних заходів щодо підготовки до надання адміністративних послуг, передбачених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року № 523-р, через районний центр надання адміністративних послуг.

         9. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області :

9.1.Спільно з сільськими, селищними та міським головами забезпечити безумовне виконання надходжень до місцевих бюджетів за 2015 рік та задіяти всі можливості для одержання додаткових доходів.          

         9.2.Вжити дієвих заходів щодо недопущення росту заборгованості зі           сплати єдиного внеску на загальнообов’язковедержавне соціальне страхування та зменшення податкового боргу за підсумками 2015 року.

          10. Управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі застосовувати до боржників передбачені чинним законодавством міри впливу щодо скорочення заборгованості по платежах до Фонду.

          11. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щоквартально до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

          12. Визнати такими, що втратили чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 29.01.2015 №32 «Про підсумки роботи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування по виконанню Програми економічного та соціального розвитку Сарненського району за 2014 рік» та від 12.05.2015 №187 «Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за січень-березень 2015 року».

          13. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                            Я.Яковчук