Також дивіться новини на facebook.com

№ 405 від 09 листопада 2015 року "Про виконання невідкладних заходів з підготовки та проведення оповіщення і забезпечення явки людських ресурсів на території Сарненського району"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 
голови районної державної адміністрації
 
 
 
 

09  листопада  2015 року                                                                         № 405

 

                                                                                                

Про виконання невідкладних заходів з

підготовки та проведення оповіщення і

забезпечення явки людських ресурсів

на території Сарненського району                              

 
 

Відповідно до Конституції України, статей 13, 17, 25 Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію», керуючись статтями 13, 27 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» з метою своєчасного та організованого проведення уточнення військово – облікових людських ресурсів на території Сарненського району  забезпечити :                            

1. Сільським, селищним головам :

1.1.  Для своєчасного проведення оповіщення військовозобов’язаних, збору та доставки мобілізаційних ресурсів у Сарненський районний військовий комісаріат, в термін до 10 листопада 2015 року привести у готовність до виконання завдань за призначенням пункти збору сільських (селищних) рад.

1.2.  З метою гарантованої доставки військовозобов’язаних  військові організаційні структури, в термін до 10 листопада 2015 року на пунктах збору сільських, селищних рад організувати та провести оповіщення військовозобов’язаних приписаних до військових організаційних структур, визначених районним військовим комісаром.

1.3.  З отриманням сигналу (розпорядження) від районного військового комісаріату розгорнути пункти збору сільських, селищних рад в необхідній кількості для виконання завдань.

Донесення про результати оповіщення та відправки військовозобов’язаних подавати в Сарненський районний військовий комісаріат по телефону  з подальшим письмовим підтвердження.

2.   Директору Сарненського державного професійно-технічного навчального закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» та Сарненському міському голові:

2.1.  Для своєчасного оповіщення військовозобов’язаних в м. Сарни в термін до 10 листопада 2015 року, разом із районним військовим комісаріатом уточнити склад адміністрації дільниці оповіщення, провести практичне тренування та привести у готовність до виконання завдань за призначенням.

2.2.  З отриманням сигналу (розпорядження) від районного військового

комісаріату розгорнути дільницю оповіщення в кількості, необхідній для виконання завдання. Провести оповіщення військовозобов’язаних в м. Сарни в кількості та строках, визначених районним військовим комісаром.

Донесення про результати оповіщення військовозобов’язаних та постачальників техніки подавати в Сарненський районний військовий комісаріат по телефону з подальшим письмовим підтвердженням.

3. Директору Сарненського вищого професійного училища № 22 для своєчасного проведення збору та доставки мобілізаційних ресурсів у військово-організаційні структури, 10 листопада 2015 року привести у готовність до виконання завдань за призначенням пункт попереднього збору військовозобов’язаних.

4. Керівникам підприємств, установ, організацій незалежно від підпорядкування і форм власності :

4.1.  З Сарненським районним військовим комісаром в термін до 15 листопада 2015 року забезпечити функціонування системи військового обліку громадян України, узагальнити та надати до військового комісаріату звіти про кількісний та якісний склад людських ресурсів, забезпечити наявність у штатних розписах підприємств, установ, організацій та навчальних закладах, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 червня  1994 року № 337 «Про затвердження Положення про військовий облік військовозобов’язаних і призовників», працівників з питань військового обліку.

5. Військовому комісару Сарненського районного військового комісаріату:

5.1.  В термін до 15 листопада 2015 року відпрацювати документацію бази  мобілізаційного розгортання. Перевірити персональне призначення адміністрації пунктів збору сільських, селищних рад, дільниці оповіщення, пунктів попереднього збору          військовозобов’язаних і техніки.

5.2.  В термін до 11 листопада 2015 року виписати та видати мобілізаційні завдання начальникам пунктів збору сільських (селищних) рад, начальникам дільниць оповіщення для проведення оповіщення військовозобов’язаних.

5.3.   В термін до 15 листопада 2015 року за участю керівників підприємств, установ та організацій перевірити наявність визначених обсягів паливно-мастильних матеріалів для потреб оповіщення та доставки мобілізаційних ресурсів в Сарненський районний військовий комісаріат.

5.4.  В термін до 12 листопада 2015 року перевірити готовність елементів системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, провести заняття з адміністраціями пунктів збору військовозобов’язаних.

6. Редактору районної редакції проводового радіомовлення оприлюднити наказ військового комісара «Про виконання невідкладних заходів з підготовки та проведення оповіщення і забезпечення явки людських ресурсів на території Сарненського району» (у разі видання).

7. Головному редактору газети «Сарненські новини» опублікувати в позачерговому номері газети наказ військового комісара Сарненського районного військового комісаріату про мобілізацію (у разі видання).

8. Головному лікарю комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради :

8.1. Забезпечити надання медичної допомоги військовозобов’язаним на пунктах попереднього збору військовозобов’язаних і техніки національної економіки України.

8.2. Організувати медичне обстеження військовозобов’язаних, які заявили скарги на стан здоров’я, та визначення ступеня придатності до військової служби.

9. Начальнику Сарненського відділу поліції Головного управління національної поліції  у Рівненській області в термін до 11 листопада 2015 року направити працівників Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області зі зброєю до Сарненського районного військового комісаріату, для організації оповіщення та розшуку військовозобов’язаних, які вчасно не з’явились на пункти збору.

10. Головному лікарю комунального закладу «Сарненський районний центр» надання первинної медико-санітарної допомоги Сарненської районної ради направити в розпорядження сільських (селищних) рад фельдшерів сільських фельдшерсько-акушерських пунктів, для проведення первинного медичного огляду військовозобов’язаних на пунктах збору сільських (селищних) рад, які заявили скарги на стан здоров’я.

11. Головному лікарю комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка»  забезпечити роботу стоматологічного кабінету.

12. Головному лікарю комунального закладу «Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка» Рівненської обласної ради забезпечити резервний склад лікаря-психіатра, за згодою.

13. Управління мобілізацією людських ресурсів в районі здійснювати із пункту управління військового комісаріату із залученням представників необхідних структурних підрозділів органів виконавчої влади в районі. З метою організації взаємодії військового комісаріату з місцевими органами влади та місцевого самоврядування, включити до складу пункту управління військового комісаріату заступника голови районної державної адміністрації згідно з розподілом функціональних обов’язків.                     

14.  Контроль за виконання розпорядження залишаю за собою.

      

Голова адміністрації                                                                                  Я. Яковчук