Також дивіться новини на facebook.com

№ 391 від 27 жовтня 2016 року "Про стан соціально – правового захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей Сарненської районної державної адміністрації"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

27жовтня 2016 року                                                                                 № 391

 
 

Про стан соціально – правового захисту дітей – сиріт

та дітей, позбавлених батьківського піклування,

які перебувають на первинному обліку

в службі у справах дітей Сарненської районної

державної адміністрації

 

Станом на 01.10.2016 на первинному обліку в службі у справах дітей районної державної адміністрації перебувають 154 дитини - сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них 145 дітей проживає у сім’ях громадян:

- 124 перебуває під опікою та піклуванням громадян;

- 17 дітей виховуються у прийомних сім’ях (з них 6 – у прийомних сім’ях району);

-  4 – у дитячих будинках сімейного типу Рівненської області;

З числа дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку та піклування громадян, у спеціальних закладах перебувають 8 дітей, які потребують корекційного навчання.

На місцевому обліку дітей, які можуть бути усиновлені, перебувають     34 дитини.

У 2016 році (станом на 01.10.2016) статус дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, згідно з розпорядженнями голови районної державної адміністрації було надано 9 дітям (5 – діти – сироти, 4 – діти, позбавлені батьківського піклування). Всі вони влаштовані в сімейні форми виховання, з них 1 дитину усиновлено.

Станом на 01.10.2016 не влаштованими у сімейні форми виховання залишаються 9 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей районної державної адміністрації, з них:

– 4 - перебувають на повному державному утриманні у закладах професійно - технічної освіти та вищих навчальних закладах;

– 2 - (діти – інваліди, потребують спеціального утримання та догляду) – у будинках – інтернатах на території України (Цюрюпинський і Залучанський дитячі будинки – інтернати).

– 3 - в Рівненському спеціалізованому будинку дитини.

         З метою покращення соціально - правового захисту дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку

в службі у справах дітей районної державної адміністрації:

         1.Інформацію начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації Р.Гаврилюка  про стан соціально – правового захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей Сарненської районної державної адміністрації, взяти до відома.

         2. Службі у справах дітей районної державної адміністрації:

         2.1.Продовжувати роботу щодо підтримки усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

         2.2.Продовжувати, у відповідності до чинного законодавства України, здійснювати контроль за умовами утримання, навчання та виховання дітей, над якими встановлено опіку, піклування, які влаштовані у прийомні сім’ї району, а також усиновлених дітей.

            2.3.Постійно вести облік нерухомого майна дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У випадку виявлення фактів порушення майнових прав дітей, вживати заходів згідно з чинним законодавством України.

3.Рекомендувати виконавчим комітетам сільських, селищних, міської рад:

         3.1.Не рідше двох разів на рік здійснювати обстеження умов проживання та виховання дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях на підвідомчих територіях.

         3.2.Забезпечувати своєчасне (з 16 років) взяття дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, або на соціальний квартирний облік за місцем їх походження або проживання до влаштування в сім’ї громадян, заклади для дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

         3.3.Не допускати порушення термінів інформування служби у справах дітей районної державної адміністрації про факти виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування.

         4.Відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації :

4.1.Забезпечити контроль за станом навчання та виховання дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, у загальноосвітніх навчальних закладах району.

4.2.Вжити всіх заходів щодо першочергового забезпечення путівками на санаторно – курортне лікування учнів загальноосвітніх навчальних закладів району, які мають статус дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

4.3.Здійснювати контроль щодо забезпечення безплатною шкільною формою дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах району.

         5.Відділу охорони здоров’я районної державної адміністрації  забезпечувати медичне обслуговування дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, двічі на рік проводити медичні огляди дітей зазначених категорій; у разі потреби брати їх на диспансерний облік, здійснювати постійний медичний нагляд за ними та своєчасне лікування.

6.Районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  забезпечувати соціальний супровід дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою, піклуванням жителів району.

7.Рекомендувати Сарненському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області продовжувати проведення з малолітніми та неповнолітніми дітьми профілактично – роз’яснювальної роботи з метою запобігання вчиненню ними протиправних дій.

         8.Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати службу у справах дітей районної державної адміністрації до 30 червня 2017 року.

         9.Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Н.Параницю.

 
 
 
Голова адміністрації                                                                        Я.Яковчук