Також дивіться новини на facebook.com

Рівненська митниця попередила чергове порушення митних правил на «кругленьку суму»

Днями на митному посту «Городище» працівники Рівненської митниці ДФС здійснювали митний контроль транспортного засобу «Volkswagen Touareg», яким керував українець. Громадянин Л. прямував у приватних справах до Литви і, цілком ймовірно, навіть не підозрював, що у той день доїхати цим автомобілем до пункту призначення йому не вдасться.
За словами в. о. заступника начальника Рівненської митниці ДФС В’ячеслава Михалюка, під час проведення перевірки було встановлено, що авто було ввезене на митну територію України у митному режимі «тимчасове ввезення до 1 року» громадянкою Литви, якій відповідно до Митного кодексу України було надане звільнення від сплати митних платежів. Панянка ж, знехтувавши положеннями чинного законодавства, передала даний транспортний засіб у користування громадянину України, та відповідно, не виконала обов’язок зі сплати митних платежів.
Працівники митниці автомобіль вилучили на митний склад, а відносно порушниці склали протокол про порушення митних правил за статтею 485 Митного кодексу України. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу у розмірі 300% несплаченої суми митних платежів, що у даному випадку, еквівалентно 714 тис. гривень.
Рівненська митниця ДФС
Рівненська митниця оформила 550 автомобілів за зниженою ставкою акцизу
З початку серпня Рівненська митниця розмитнила 550 вживаних легкових автомобілів за зниженою ставкою акцизного податку. Про це нещодавно повідомив керівник Рівненської митниці ДФС Андрій Чаборай.
За рахунок митного оформлення транспортних засобів за серпень-листопад в бюджет сплачено 45,2 млн. грн. – зазначив Чаборай.
Нагадаємо, що з 1 серпня 2016 року набув чинності Закон України № 1389, який передбачає зниження ставок акцизного податку на легкові автомобілі, що використовувались. При цьому знижені ставки акцизного податку не застосовуються до автомобілів, які ввозяться з країни, визнаної державною-окупантом та/або державою-агресором по відношенню до України.
Рівненська митниця ДФС