Також дивіться новини на facebook.com

№ 434 від 25 листопада 2016 року "Про стан виховної діяльності у навчальних закладах району"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 

25  листопада 2016 року                                                                            № 434

 
 

Про стан виховної діяльності 

у навчальних закладах району
 
 

Виховна робота в загальноосвітніх навчальних закладах  Сарненського  району  організована у відповідності до вимог Закону України  «Про освіту», програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 31.10.2011 №1243, «Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України  від 16.06.2015 №64, програми національного виховання учнівської молоді Сарненщини на 2008-2020 роки, затвердженої розпорядженням голови Сарненської райдержадміністрації від 07.03.2008 №143. Відповідно до цих програм розроблені річні плани роботи шкіл, плани роботи  класних керівників, педагогів-організаторів та заступників директорів з виховної роботи.

Головна увага  спрямована на формування активної життєвої позиції школярів, на збереження життя і здоров’я дітей, на виховання патріотизму, моральності і культури поведінки, попередження негативних та протиправних проявів серед учнівської молоді.

 Складовою виховної діяльності в школах є роз’яснювальна робота з питань профілактики правопорушень, шкідливих звичок, ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, тютюнопаління, алкоголізму серед школярів, контроль за відвідуванням учнями занять.

 Керуючись ст.ст.6, 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

 

1. Інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Коркош С.М. про стан виховної діяльності у навчальних закладах району взяти до відома.

2. Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації:

2.1. Забезпечити функціонування ефективної системи патріотичного виховання учнівської молоді в навчальних закладах району.

2.2. Створити позитивний інформаційний простір через передбачення в стінних газетах постійнодіючої рубрики, присвяченої проблемам патріотизму та рубрики «Патріотичне виховання юного покоління» на офіційних веб-сайтах навчальних закладів, залучати до виховної роботи в школах учасників АТО та військовослужбовців місцевої військової частини.

         2.3. Продовжити роботу шкільних музеїв та музейних кімнат для залучення учнів до системи соціокультурних цінностей та виховання у них патріотизму.

2.4. Вжити заходів щодо забезпечення змістовного дозвілля та зайнятості учнівської молоді в позаурочний час шляхом створення умов для здобуття позашкільної освіти, розвитку мережі гуртків у загальноосвітніх навчальних закладах.

2.5.Започаткувати проведення районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»).

         2.6. Забезпечити ранню профілактику негативних явищ серед школярів шляхом тісної взаємодії закладу освіти з батьківською громадськістю, органами місцевого самоврядування.

2.7. Забезпечити ефективність взаємодії школи та родини, поліпшити психолого-педагогічний всеобуч батьків, модернізувати його зміст, посилити виховну роботу серед дітей з девіантною поведінкою, ширше залучати їх до різних форм гурткової та позашкільної роботи.

2.8. Взяти на особливий контроль стан відвідуваності дітей в сільській місцевості, домогтися стовідсоткової їх відвідуваності (без врахування поважних причин).

3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на  заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                              Я. Яковчук