Також дивіться новини на facebook.com

17.05.2017

  З 08.05.2017 по 25.05.2017 в районі працює комісія у складі: Дударик О.І. заступника головного лікаря КЗ «Сарненська ЦРЛ» з материнства та дитинства, Кіранчук З.С. лікаря інфекціоніста КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» (за сумісництвом), Камзьол Т.В. – фельдшер з імунопрофілактики КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» з перевірки знань середнього медичного персоналу з питань імунопрофілактики, що включає вміння проводити профілактичні щеплення, надання невідкладної допомоги у випадку розвитку поствакцинальних реакцій, тощо. Станом на 17.05.2017 зарахований залік у 117 медичних працівників із 192.

 
***

На виконання постанови КМУ від 17.03.2017 №152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів» лікарські засоби за програмою «Доступні ліки» виписують лікарі-спеціалісти (за затвердженим списком) КЗ «Сарненська ЦРЛ», КЗ «Сарненська РЛ», КЗ «Степанська РЛ» та на всіх лікарських дільницях КЗ «Сарненський районний ЦПМСД».

Отримати лікарські препарати за рецептами згідно цієї Програми можливо у аптечних закладах району: м. Сарни, смт. Степань,  (смт. Клесів), сіл: Тинне, Тутовичі, Любиковичі, Короста, В.Вербче, Кричильська, Стрільська, Карпилівки, Немович та Вири, (Карпилівки) відповідно до складених договорів з аптечними закладами.

         З початку стартування програми «Доступні ліки» аптечним закладам, які реалізують лікарські засоби відшкодовано 86,2 тис. грн. за 2642 рецептами.

         Виписка лікарських засобів проводиться відповідно до Національного переліку основних лікарських засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2009 №333, зі змінами, та Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, який затверджений наказом МОЗ України від 14.04.2017 №436.

         Питання забезпеченості доступності лікарських засобів у Сарненському районі періодично обговорюються на нарадах відділу охорони здоров’я райдержадміністрації з керівниками закладів охорони здоров’я і аптечних установ.

Чергова спільна нарада відбулася 17.05.2017 о 14.00 год. в актовому залі КЗ «Сарненська ЦРЛ», в якій взяли участь начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Лебедь С.О., в.о. начальника ВОЗ РДА Дякової З.І., керівники комунальних закладів охорони здоров’я та фармацевти і провізори аптечних установ району.

Керівники аптечних закладів і установ охорони здоров’я Сарненського району вважають, що:

-         Національний перелік основних лікарських засобів та Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, не в повному обсязі забезпечують лікарськими препаратами хворих пацієнтів, тому є потреба в перегляді і  включенні життєво необхідних препаратів у ці нормативно-правові акти;

-         аптечні установи стикаються із проблемою придбання лікарських засобів у виробників за програмою «Доступні ліки» для забезпечення 100 відсотків їх реалізації в районі.

Всі звернення громадян, які надходять у ВОЗ РДА ретельно розглядаються і надається повна інформація.

З порушених питань звернулися до народного депутата України Євтушка Сергія Миколайовича, посприяти у їх вирішені.