Також дивіться новини на facebook.com

№ 478 від 02 листопада 2017 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за 9 місяців 2017 року"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

02 листопада 2017 року                                                                       № 478

 
Про    підсумки    роботи   галузей

господарського комплексу району

за 9 місяців 2017 року

 

За січень-серпень 2017 року обсяг реалізації промислової продукції (товарів, робіт, послуг) склав 557,7 млн. грн., що в порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 31,7 відс.

Обсяг виробництва промислової продукції (за даними промислових підприємств) зріс на 38,3 відс. і становив 573,8 млн. грн.

Нарощування обсягів промислової продукції порівняно з січнем-вереснем 2016 року забезпечено в галузі машинобудування – в 2,0 рази., добувній галузі – на 38,6 відс., галузі лісового господарства – на 24,8 відс.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року промисловими підприємствами району збільшено виробництво здобних виробів на 33,9 відс., щебеневої продукції на 39,3 відс., паливних брикетів та гранул з деревини та іншої природної сировини на 42,4 відс., деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм – на   17,9 відс., кормів готових на 37,4 відс.

Виробництво валової сільськогосподарської продукції підприємствами агропромислового комплексу району збільшилося порівняно з минулорічними показниками на 19,5 відс. і становить 38,2 млн. грн.

Сільськогосподарськими підприємствами району на 21,6 відс. нарощено поголів’я птиці та відповідно на 32 відс. збільшено виробництво яєць, молока на 3,5 відс.

Станом на 01.07.2017 (останні статистичні дані) обсяг прямих іноземних інвестицій залучених у господарський комплекс району зріс до початку року на 5,0 відс.

Обсяг вкладених капітальних інвестицій за січень-червень 2017 року (останні статистичні дані) зріс на 4,2 відс. до відповідного періоду минулого року.

В порівнянні до відповідного періоду минулого року надходження до зведеного бюджету збільшились на 30,2 відс., до державного бюджету – на                      36,8 відс., доходи місцевих бюджетів усіх рівнів зросли на – 26,3 відс.

Надходження від діяльності суб’єктів малого підприємництва за звітний період склали 114,7 млн. грн., що на 16,8 відс. більше відповідного періоду 2016 року, в тому числі до місцевого бюджету – 98,2 млн. грн. (на 28,2 відс. більше).

Надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування становлять 172,2 млн. грн., що на                 68,2 млн. грн., або на 65,6 відс. більше до рівня аналогічного періоду минулого року.

Виконання дохідної частини бюджету Пенсійного фонду за рахунок власних коштів склало – 691,29 тис. грн., що на 196,1 тис. грн. більше до відповідного періоду 2016 року.

Протягом січня-червня 2017 року (останні статистичні дані) введено в експлуатацію 17,7 тис. кв. м загальної площі житла, що на – 46,7 відс. більше минулорічного показника.

Середньомісячна заробітна плата за січень-червень 2017 року (останні статистичні дані) становила 5582 грн. що на 41,7 відс. більше до попереднього року.

Протягом 9 місяців 2017 року в районі за направленням Сарненського районного центру зайнятості працевлаштовано 2344 безробітних громадян, що на 225 осіб, або на 10,6 відс. більше, ніж у січні-вересні 2016 року.

Разом з тим, протягом звітного періоду допущено спад виробництва на 5,7 відс. в харчовій промисловості та на 31,3 відс. в галузі поліграфії.

За основними видами промислової продукції зменшено виробництво хлібобулочних виробів на 2,9 відс, ковбасних виробів на 61,0 відс., плит деревостружкових необроблених – на 4,7 відс.

В сільськогосподарських підприємствах району зменшено поголів’я свиней на  31 відс. та вирощування м’яса (у живій масі) на 21,5 відс.

Пасажирооборот за січень-серпень 2017 року зменшився у порівнянні з минулим роком на 2,7 відс.

Заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування станом на 01 жовтня 2017 року склала 1,0 млн. грн.

Збільшено заборгованість податкового боргу до зведеного бюджету за звітний період на 1,6 млн. грн., який становить 13,2 млн. грн.

Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-вересень 2017 року, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31 жовтня 2017 року № 641 «Про     підсумки роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за січень-вересень 2017 року», керуючись повноваженнями, передбаченими ст..119 Конституції України , ст..16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Заступникам голови райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад детально проаналізувати результати економічного і соціального розвитку відповідних галузей та сфер діяльності за підсумками 9 місяців 2017 року, з’ясувати причини невиконання окремих програмних завдань і показників та вжити вичерпних заходів щодо їх виконання за підсумками року.

2. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації:

2.1. Забезпечити проведення постійного контролю та аналізу за виконанням показників соціально-економічного розвитку району, визначених Програмою на 2017 рік та соціально-економічними показниками рейтингового оцінювання району.

2.2. Спільно з керівниками та власниками промислових підприємств, на яких допущено зниження обсягів випуску промислової продукції, вжити вичерпних заходів щодо стабілізації ситуації та недопущення подальшого скорочення обсягів промислового виробництва.

3. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації:

3.1. Вжити заходів щодо сприяння сільськогосподарським підприємствам в успішному завершенні осінньо-польових робіт.

3.2. Надавати всебічну допомогу сільськогосподарським підприємствам в організації зимово-стійлового утримання худоби.

4. Сектору житлово-комунального господарства райдержадміністрації проводити подальшу координацію робіт щодо впровадження в установах та організаціях району енергоефективних технологій.

5. Виконавчим комітетам місцевих рад, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій:

5.1. Вживати вичерпних заходів щодо стовідсоткового забезпечення розрахунків за житлово-комунальні послуги та спожиті енергоносії протягом опалювального сезону 2017-2018 року.

5.2. Передбачити при формуванні видатків на 2018 рік кошти на проведення енергозберігаючих заходів з використанням відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

6. Відділу містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації :

6.1. Здійснювати постійний контроль за будівництвом і реконструкцією об’єктів соціально-культурного призначення, фінансування яких проводиться за кошти місцевих бюджетів.

6.2. Спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації забезпечити в повному обсязі освоєння коштів передбачених в 2017 році з державного, обласного та районного бюджетів на реалізацію проектів з будівництва об’єктів соціальної інфраструктури району.

7. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації забезпечити своєчасний перерахунок розмірів субсидій  населенню на опалювальний  сезон 2017-2018 років.

8. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області здійснювати постійний моніторинг податкового боргу платників податків та вживати додаткових організаційних заходів для його зменшення.

9. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щокварталу до                           10 числа місяця наступного за звітним періодом.

10. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 28.04.2017 № 162 «Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-березень 2017 року».

11. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
Голова адміністрації                                                                             Я.Яковчук