Також дивіться новини на facebook.com

№ 120 від 03 березня 2018 року "Про організацію перевірок стану військового обліку на території Сарненського району в 2018 році"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 

03 березня 2018 року                                                                                    № 120

                   
Про організацію  перевірок стану військового  обліку  на  території Сарненського району в 2018 році
 
 
 
 
 
 

Відповідно до статей 6, 13, 27, 28, 39 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”,  статті 17 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” статті 33, 35, 37, 38 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від   07 грудня 2016 року № 921 “Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних”, розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації від 07 лютого 2018 року  № 74 “Про стан військового обліку в Рівненській області за 2017 рік та завдання на 2018 рік”, розпорядження голови районної державної адміністрації від 20 грудня 2017 року  № 582 “Про стан  військового обліку на території Сарненського району за 2017 рік та про завдання щодо його поліпшення на 2018 рік”, з метою забезпечення функціонування системи військового обліку громадян України на території району:

1. Утворити районну комісію для здійснення перевірок стану військового обліку в державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях Сарненського району (далі – комісія) та затвердити її склад згідно з додатком.

2.  Комісії у своїй діяльності керуватись вимогами чинного законодавства щодо організації функціонування системи військового обліку громадян України.

3. За результатами здійснених перевірок складати акти, які в десятиденний строк після їх закінчення  надсилати відповідним керівникам державних органів, підприємств, установ та організацій і районному військовому комісаріату для реагування та вжиття заходів згідно з законодавством. Результати перевірок вносити до журналів обліку перевірок стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та звіряння облікових даних з даними районного військового комісаріату.

Посадовим особам зі складу комісії, що проводять перевірку стану військового обліку, вручати підписані та завірені головою районної державної адміністрації приписи на право проведення перевірки стану військового обліку та затверджувати план перевірки.

4. До 10 березня 2018 року Сарненському районному військовому комісаріату організувати та провести у взаємодії з сектором оборонної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації заняття з вивчення Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від  07 грудня 2016 року № 921 з працівниками органів державної влади, виконавчих комітетів сільських, селищних та міської рад, які відповідають за ведення військового обліку, посадовими особами житлово-експлуатаційних організацій, інших організацій або підприємств, установ та організацій, що здійснюють експлуатацію будинків, медико-соціальних експертних комісій, лікувальних закладів, органів реєстрації актів громадянського стану, органів дізнання та попереднього (досудового) слідства, а також домовласниками.

5. До 10 березня 2018 рокукерівникам територіальних органів центральної влади, підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування та форми власності рекомендувати міському, сільським, селищним головам забезпечити виготовлення друкарським способом правил військового обліку призовників і військовозобов’язаних (додаток 1 до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних) затверджених постановою Кабінету Міністрів України від  07 грудня 2016 року № 921 та розміщення їх в приміщеннях у доступному для перегляду місці, які забезпечують функціонування системи військового обліку, підприємств, установ та організацій де ведеться військовий облік призовників і військовозобов’язаних.

6.  За підсумками проведених Сарненським районним військовим комісаріатом контрольних перевірок у 2017 році визнати таким, що покращився стан військового обліку у виконкомах Ремчицької, Коростської, Тутовицької сільських рад, у виконкомах Любиковицької та Селищенської сільських рад військовий облік ведеться з порушенням вимог чинного законодавства, в частині організації функціонування системи військового обліку громадян України.

7.  Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 
 

Голова адміністрації                                                                                  Я.Яковчук

  
Додаток
до розпорядження

голови райдержадміністрації  

03 березня 2018 року  № 120
 
 
СКЛАД РАЙОННОЇ КОМІСІЇ

для здійснення перевірок стану військового обліку в державних

органах, на підприємствах, в установах та організаціях

Сарненського району
 
 

Перший заступник голови райдержадміністрації, співголова комісії

Заступник військового комісара з територіальної оборони Сарненського районного військового комісаріату, співголова комісії

 
Члени комісії:

Завідувач сектору оборонної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації.

Головний спеціаліст відділу комплектування та призову Сарненського районного військового комісаріату.

Заступник військового, комісара начальник мобілізаційного відділення Сарненського районного військового комісаріату.

Начальник відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдат запасу Сарненського районного військового комісаріату.        

 

Примітка:  перевірки стану військового обліку проводяться у складі не менше трьох представників складу комісії.

 
 
 

Керівник апарату адміністрації                                                           В.Стельмах