Також дивіться новини на facebook.com

2018.03 - Фестиваль-конкурс стрілецької пісні "Красне поле" у м.Хуст Закарпатської області

З 09-11 березня 2018 року в рамках відзначення у Закарпатському краї 79-річниці проголошення Карпатської України проходив ІХ-ий відкритий фестиваль-конкурс стрілецької пісні "Красне поле".
Мета фестивалю – популяризація творів національно-патріотичного характеру та творів, які оспівують славетні подвиги українського народу, виховання у підростаючого покоління любові до рідного краю, його історичного минулого, виявлення молодих і талановитих виконавців.
Виступи оцінювало компетентне журі у складі: голови – Петра Андрійчука, професора, завідувача кафедри інструментально-виконавського мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв, художнього керівника Заслуженого ансамблю пісні і танцю «Дарничанка», заслуженого працівника культури України; Ігоря Білика – композитора-виконавця; Володимира Волонтира – директора Мукачівської хорової школи для хлопчиків та юнаків, заслуженого діяча мистецтв України; Ганни Дрогальчук – директора Обласного організаційно-методичного центру культури; Петра Матія – артиста Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, народного артиста України; Івана Мішка – викладача хорових дисциплін Сокирницької дитячої школи мистецтв, керівника хору працівників культури Хустського району; Наталії Петій-Потапчук – в.о. директора – художнього керівника Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, доцента, заслуженого працівника культури України.
Загалом до участі у фестивалі-конкурсі подано 41 заявка, загальна кількість учасників – 408, із 9 областей України (Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Чернівецької, Хмельницької).
Сарненщину представили народне аматорське вокальне тріо «Червона бинда» комунального закладу «Сарненський районний будинок культури» Рівненської області у складі: Сергія Гаврилюка, Любові Сороки та Яни Куришко-Шаргар.
Виступ колективу вразив компетентних членів журі та отримав Диплом лауреата Першого ступеня. Голова журі Петро Андрійчук запросив вокальне тріо до участі у конкурсі що відбудеться у місті Кривий Ріг вже в травні а також наголосив на тому, що даний колектив стане окрасою на фестивалях усіх рівнів як на території України так і за її межами.

Головний спеціаліст відділу культури і туризму Сарненської райдержадміністрації Я. Куришко-Шаргар

На фото: Тріо «Червона бинда» та голова журі – Перто Андрійчук.