Також дивіться новини на facebook.com

Cтан виконання програми розвитку малого і середнього підприємництва Сарненського району за ІІ квартал 2018 року

  На забезпечення реалізації заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Рівненській області на 2018 – 2020 роки в районі протягом другого кварталу поточного року проведено наступне .

На виконання вимог Закону України «Про адміністративні послуги» в районі забезпечено належне функціонування Центру надання адміністративних послуг.

          Упродовж квітня-червня 2018 рокудо відділу з обслуговування Центру надання адміністративних послугзвернулося 3036 суб’єктів звернень. Відповідно прийнято 2204 вхідних пакетів документів на отримання адміністративних послуг, видано 2078 результатів адміністративних послуг, надано 811 консультацій адміністраторами відділу. В порівнянні з другим кварталом 2017 року збільшилися кількість звернень з реєстрації речових прав на нерухоме майно в 2,6 рази , з державної реєстрації юридичних , фізичних осіб підприємців та громадських формувань в два рази.

             Загальна кількість адміністративних послуг, що надаються через відділ налічує 68 послуг. З них: 4 – послуги ОДА, 32 – послуги РДА, 32 – послуги територіальних органів ЦОВВ. На кожну адміністративну послугу суб’єктами надання розроблені інформаційні та технологічні картки.

         Найактуальніші питання, з яких звертаються до Центру надання адміністративних послуг – це земельні питання, питання з містобудування та архітектури, державної реєстрації фізичних осіб - підприємців, тощо.

         Райдержадміністрація у засобах масової інформації постійно оновлює довідково-інформаційну інформацію для суб’єктів підприємницької діяльності.

         Так, на сайті райдержадміністрації розміщено інформацію для суб’єктів господарювання щодо фінансової підтримки малого і середнього підприємництва у вигляді  часткової  компенсації з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, що надаються банківськими установами на реалізацію інвестиційних проектів.

           Крім того, розміщено інформацію щодо оновлення Торгово-промисловою палатою України інвестиційного порталу який покликаний допомогти українським підприємствам у пошуку інвесторів та реалізації інвестиційних проектів, продажу бізнесу, стартапів, земельних ділянок.

         З метою роз’яснення податкового законодавства та змін до нього в Сарненській ОДПІ в квітні місяці поточного року проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з першим заступником начальника – начальником відділу обслуговування платників Федоровою Ж.І. на тему: «Декларування доходів громадян».

Протягом квітня - червня поточного року спеціалістами відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації було проведено обстеження закладів торгівлі та побутового обслуговування населення на території Вирівської, Кам’яне - Случанської та Чудельської місцевих рад на відповідність чиннному законодавсту, що регламентують їхню діяльність. В ході обстеження було виявлено ряд недоліків у здійсненні підприємницької діяльності і дано роз’яснення щодо їх усунення.

          В районі забезпечено ресурсну та фінансово-інвестиційну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва.

В травні місяці поточного року відділом економічного розвитку і торгівлі адміністрації спільно з головами місцевих рад проведено роботу щодо оновлення банку даних вільних земельних ділянок, об’єктів нерухомості, що не використовуються та можуть бути залучені суб’єктами підприємницької діяльності для реалізації ними інвестиційних проектів. Інформація про вільні земельні ділянки розміщена на сайті райдержадміністрації .

        Щокварталу на сайті райдержадміністрації поновлюється інформація про об’єкти спільної власності територіальних громад району та державної форми власності, що не використовується та можуть надаватися в оренду суб’єктам малого та середнього підприємництва для здійснення ними господарської діяльності.

          Станом на 02.07.2018 суб’єктам підприємницької діяльності надано в оренду 3959,14 м.кв.площі об’єктів спільної власності територіальних громад району, що на 53,66 кв.м. більше до 01.01.2018.

          Сформовано перелік об’єктів спільної власності територіальних громад району, що не використовується та можуть бути передані в оренду, або відчужені загальною площею 6718,46 м.кв.

           Поновлено інвестиційний паспорт району, який розміщено на офіційному сайті райдержадміністрації в рубриці «Інвестиційно-інноваційна діяльність».

          Крім того, на сторінках районної газети «Сарненські новини» постійно розміщується інформація підприємств, установ та організацій різних форм власності про вільні виробничі площі, незадіяні приміщення, які пропонуються в оренду суб’єктам підприємницької діяльності для подальшого використання в господарській діяльності.

З метою сприяння зайнятості населення підприємницькою діяльністю в районі приділяється значна увага інформаційній та роз’яснювальній роботі серед безробітних під час проведення районним центром зайнятості населення семінарів, Днів інформації, Днів відкритих дверей, ярмарок та міні-ярмарок вакансій.

На базі створеного Центру розвитку підприємництва при районному центрі зайнятості за звітний період проведено три профінформаційні семінари за участю 33 осіб безробітних.

За направленням служби зайнятості проходили навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації 117 осіб безробітних.

Служба зайнятості сприяє безробітним громадянам у працевлаштуванні шляхом створення робочих місць через надання дотацій роботодавцям з фонду загальнообов’язкового державного страхування на відшкодування витрат на заробітну плату осіб, прийнятих за направленням державної служби зайнятості. Так, за квітень-червень поточного року на додаткові робочі місця, створені за рахунок надання дотацій роботодавцям працевлаштовано 28 осіб безробітних.

 
 

Відділ економічного розвитку і торгівлі