Також дивіться новини на facebook.com

Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року № 238 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року №321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів».
Пунктом 7 зазначеної Постанови передбачено:
Особам з інвалідністю по слуху, законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років виплачується компенсація за придбання мобільного телефона для письмового спілкування.
Підставою для виплати компенсація особам з інвалідністю по слуху та дітям з інвалідністю по слуху за мобільний телефон для письмового спілкування є висновок МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по слуху, та фіскальний чек, що підтверджує придбання товару.
Особам з інвалідністю першої та другої групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю про зору віком від 14 років виплачується компенсація за придбання годинника, аудіоплеєра.
Підставою для виплати компенсації особам з інвалідністю по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору, є висновок відповідно МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по зору, та фіскальний чек, що підтверджує придбання товару.
Особи з інвалідністю першої та другої групи по зору та законні представники дітей з інвалідністю про зору можуть придбати мобільний телефон замість одного, декількох або всіх засобів ( крім мобільних телефонів для письмового спілкування).
За більш детальною інформацією звертатися до управління праці та соціального захисту населення Сарненської РДА за адресою: м.Сарни. вул..Демократична,46, кабінет №7.