Також дивіться новини на facebook.com

№ 75 від 28 лютого 2019 року "Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Сарненського району за 2018 рік та пріоритетні завдання на 2019 рік"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 

 28 лютого 2019 року                                                                                          №75

                                  

Про виконання   Програми   економічного

і   соціального    розвитку    Сарненського

району за 2018 рік та пріоритетні завдання
на 2019 рік
 
 

Аналіз виконання завдань та заходів Програми економічного і соціального розвитку району за 2018 рік засвідчив, що зусилля районної державної адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, трудовими колективами району спрямовувались на збереження досягнутих результатів в окремих галузях економіки, покращення показників рівня життя населення району, забезпечення належного функціонування соціальної і гуманітарної сфери, вирішення актуальних питань життєдіяльності району.

Позитивні тенденції мали місце у більшості сфер економічної діяльності району.

Зокрема, обсяг реалізації промислової продукції збільшився на                     34,7 відс. до 2017 року, загальне виробництво валової продукції сільського господарства зросло на 0,2 відсотка (за січень-листопад).

Обсяг будівельних робіт в діючих цінах збільшився на 25,1 відс. і склав                    28,9 млн.грн..

Обсяг пасажирських перевезень склав 101,2 відс. до рівня 2017 року.

Оборот зовнішньої торгівлі товарами за січень-листопад 2018 року (останні статистичні дані) збільшився порівняно з відповідним періодом 2017 року на 34,5 відс., в тому числі експорт на 25,5 відс..

Порівняно з січнем - вереснем 2017 року (останні статистичні дані)  загальний обсяг роздрібного товарообороту зріс на 7,3 відс..

За рахунок залучення бюджетних коштів протягом 2018 року реалізовувалися інвестиційні проекти з будівництва та реконструкції об'єктів соціально-культурного призначення.

Зокрема, завершено реконструкцію корпусу №1 комунального закладу «Сарненська дитяча музична школа» Сарненської районної ради, добудовано та введено в експлуатацію два спортивних майданчики по вул. Я. Мудрого та                    М. Амосова в м.Сарни, проведено реконструкцію частини будівлі (влаштування внутрішніх вбиралень) Сарненської ЗОШ І-ІІ ступенів №3.

Крім того, продовжувались роботи по будівництву спортивного комплексу по вул. Я. Мудрого,1 в м. Сарни; капітальному ремонту приміщення закладу дошкільної освіти в с. Мале Вербче , дитячого садочка в с.Велике Вербче та розпочато роботи по будівництву загальноосвітньої школи в с.Цепцевичі.

Проведено комплекс робіт з підготовки житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років.

В порівнянні з 2017 роком, зросли надходження до бюджетів усіх рівнів, що дозволило збільшити видатки соціальної спрямованості.

Забезпечено зростання середньомісячної заробітної плати на 22,6 відс., середнього розміру пенсії на 3,6 відс..

Відсутня заборгованість із виплати заробітної плати.

Протягом 2018 року в районі забезпечено стабільне функціонування установ освіти, культури, охорони здоров’я та підтримку соціально незахищених верств населення.

Разом з тим, внаслідок негативного впливу об’єктивних факторів не вдалось досягти окремих запланованих показників.

За рахунок недостатньої подачі залізничних вагонів, допущено скорочення обсягів випуску промислової продукції у добувній галузі                      на 12,0 відс..

Обсяг прямих іноземних інвестицій на 01.10.2018 зменшився порівняно з 01.01.2018 на 25,5 відс.,що зумовлено виходом із складу засновників іноземного інвестора на одному із провідних підприємств промисловості.

На 6,0 відс. зменшилось поголів’я птиці, що спричинено циклічністю виробничих процесів галузі (зміна поголів’я птиці), поголів’я свиней зменшилося на 0,6 відс..

Обсяг введеного в експлуатацію житла зменшився на 20,0 відс. до січня-вересня 2017 року.

Незважаючи на вжиті заходи, податковий борг до зведеного бюджету району зріс з початку року на 42,3 відс. і на 01.01.2019 склав 19,5 млн.грн..

Заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску збільшилась в                        3,3 рази і на 01.01.2019 становила 4,6 млн.грн..

З метою підвищення рівня відповідальності місцевих органів влади, територіальних підрозділів міністерств і інших центральних органів виконавчої влади за збереження позитивних тенденцій в економічній і соціальних сферах,   забезпечення виконання завдань та заходів, передбачених«Програмою економічного і соціального розвитку району на 2019 рік», схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 19.12.2018 № 597 та затвердженої рішенням районної ради від 15.02.2019 №812, керуючись ст.41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» визначити такі пріоритетні напрямки та завдання на 2019 рік:

 

1. Розвиток економічного потенціалу.

1.1. Нарощування обсягів виробництва промислової та сільськогосподарської продукції, підвищення її конкурентоспроможності на внутрішньому і зовнішньому ринках.

1.2. Залучення інвестицій та технічне переоснащення підприємств.

1.3. Залучення до обробітку земель, що не використовуються, збільшення площ посіву сільськогосподарських культур новоствореними сільськогосподарськими підприємствами району на 30 відсотків.

1.4. Сприяння реалізації в районі заходів державної фінансової підтримки агропромислового комплексу району.

 
2. Розвиток освітньої та соціальної інфраструктури.
2.1. Розбудова мережі навчальних закладів:

- продовження будівництва загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с.Цепцевичі;

- початок будівництва загальноосвітніх шкіл в селах Вири та Чабель.

2.2.Розбудова мережі дошкільних навчальних закладів:

- будівництво дошкільного навчального закладу комбінованого типу (ясла-садок) по вул. Грушевського, в м.Сарни;

- продовження капітального ремонту приміщення закладу дошкільної освіти в с. Мале Вербче;

- завершення капітального ремонту дитячого садочка в с. Велике Вербче.

           2.3. В рамках реалізація спільного з Міністерством охорони здоров’я України проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» реконструкція одноповерхової Чудельської ЗОШ І-ІІ ступенів під амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с.Чудель, добудова амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Велике Вербче, капітальний ремонт амбулаторій загальної практики сімейної медицини в селах Любиковичі і Тутовичі.

2.4. Відповідно до формування спроможної мережі надання первинної медичної допомоги, завершення будівництва лікарських амбулаторій на території місцевих рад сіл Корост, Ремчиці, Костянтинівка, Люхча.

2.5. В рамках проекту Міністерства охорони здоров’я та Світового банку створення на базі комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради серцево-судинного центру.

 

3. Розвиток дорожнього господарства.

3.1. Проведення поточних середніх ремонтів дорожнього покриття автомобільних доріг обласного значення Яринівка-Тутовичі-Костянтинівка                    (в двох напрямках), Чудель-Тинне, Клесів-Олексіївка-Вири.

3.2. Капітальний ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги до с.Обірки.

3.3. Капітальний ремонт вулиць, реконструкція покриття вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах району.

 

4. Розвиток спортивної інфраструктури.

4.1. Завершення будівництва спорткомплексу в м. Сарни по                                      вул. Я.Мудрого,1.

 

5. Енергозбереження та енергоефективність.

5.1. Будівництво котельні та реконструкція системи опалення Сарненської СШР І ступенів №5 по вул. Коперника,10 в м.Сарни.

5.2. Будівництво внутрішніх вбиралень Сарненської ЗОШ І-ІІ ступенів №6 м.Сарни, Стрільської та Глушицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

5.3. Будівництво вуличної мережі зовнішнього водопостачання до Сарненського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» по вулицях Фідарова, Сагайдачного, Терешкової, Дачна, Перемоги, провулок Шкільний, Лугова, Аеродромна, Підлісна, Курчатова в м.Сарни.

5.4. Будівництво мережі зовнішнього електропостачання житлових масивів у населених пунктах району із застосуванням енергозберігаючих технологій.

5.5. Капітальний ремонт покрівлі (модернізація із встановленням сонячних панелей та сонячних колекторів), термоізоляція зовнішніх стін будівлі опорного закладу «Степанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Сарненської районної ради по вул.Дорошенка, 82 в смт. Степань.

          6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
         
 
 

Голова адміністрації                                                                               Я.ЯКОВЧУК