Також дивіться новини на facebook.com

№ 87 від 04 березня 2019 року "Про попередження незаконного збору рідкісних ранньоквітучих і таких, що знаходяться під загрозою зникнення видів рослин, а також рослин, занесених до Червоної книги України"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
 

04 березня 2019 року                                                                                     № 87

 
 

Про попередження незаконного збору рідкісних ранньоквітучих і таких, що знаходяться під загрозою зникнення видів рослин, а також рослин, занесених до Червоної книги України

 
 
 
        
        
 

Керуючись статтями 2, 6, 16, 28, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статтями 5, 8, 11, 18, 19 Закону України «Про Червону книгу України», статтями 6, 25, 26, 36 Закону України «Про рослинний світ», враховуючи лист Державної екологічної інспекції Поліського округу від 20.02.2019 № 153/03.5-07/19 та з метою посилення у 2019 році державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі занесених до Червоної книги України:

         1. Рекомендувати виконавчим комітетам сільських, селищних, міської рад, державному підприємству «Клесівське лісове господарство», державному підприємству «Сарненське лісове господарство», Рівненському природному заповіднику в межах повноважень на підпорядкованих територіях вжити вичерпних заходів щодо недопущення зривання і торгівлі рідкісними видами дикоростучих рослин.

         2. Сарненському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області вжити організаційно-практичних заходів щодо попередження та припинення правопорушень, пов’язаних з незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України.

         3. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністарції організувати проведення роз’яснювальної роботи серед учнів району про охорону та збереження ранньоквітучих рідкісних видів дикоростучих рослин.

         4. Відділу організаційної роботи та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації забезпечити висвітлення у засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті райдержадміністрації інформації щодо попередження незаконного збору рідкісних ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України.

         5. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію 15 березня, 15 квітня та 15 травня 2019 року на електронну адресу: jkgsarny@ukr.net або телефаксом на номер: 3-35-62 з подальшим письмовим підтвердженням.

         6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Назарця І.П.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                              Я.ЯКОВЧУК