Також дивіться новини на facebook.com

Інформація про стан виконання заходів програми розвитку малого та середнього підприємництва Сарненського району за перший квартал 2019 року

  На забезпечення реалізації заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Рівненській області на 2018 – 2020 роки в районі протягом першого кварталу поточного року проведено наступне .

           В районі забезпечено дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», зокрема, забезпечено принципи державної регуляторної політики при плануванні, підготовці проектів регуляторних актів та аналізів регуляторного впливу, відстеження таких актів на підприємницьке середовище, а також оприлюднення проектів регуляторних актів.

          Відділом містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації розроблено проект регуляторного акту - розпорядження голови райдержадміністрації «Про затвердження Умов конкурсу з визначення підприємства (організації), що здійснює функції робочого органу при проведенні конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Сарненського району Рівненської області». Даний регуляторний акт направлений в  Державну регуляторну службу України для погодження.

          В районі забезпечено дотримання вимог Закону України «Про адміністративні послуги». Протягом першого кварталу 2019 року відділом з обслуговування Центру надання адміністративних послуг адміністрації прийнято 4396 вхідних пакетів документів на отримання адміністративних послуг, що на 35,8 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року; надано 1270 консультацій та видано 3562 результатів адміністративних послуг, що відповідно на 77,6 відс. та 4,7 відс. більше, ніж за відповідний період 2018 року.

          З метою створення сприятливих умов для започаткування та ведення бізнесу, подальшого розвитку підприємницької діяльності на Сарненщині, головою райдержадміністрації в лютому місяці поточного року проведено дві робочі зустрічі з підприємцями м. Сарни.  Метою зустрічей було обговорення розміру місцевих податків і зборів, встановлених Сарненською міською радою на 2019 рік, які вищі в порівнянні з розмірами місцевих податків і зборів по інших містах області.

          Крім того, обговорено питання про розмір пайової участі підприємців міста у створенні інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури                         м. Сарни, які сприятимуть розвитку інвестиційної привабливості міста та збільшенню кількості робочих місць.  За результатами зустрічей було створено робочу групу з числа підприємців м. Сарни та внесено рекомендації Сарненській міській раді переглянути ставки місцевих податків і зборів та розмір пайової участі у створенні інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Сарни. 

          В районі забезпечено ресурсну та фінансово-інвестиційну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва.

         Станом на 01.04.2019 суб’єктам підприємницької діяльності надано в оренду 3130,82 м.кв.площі об’єктів спільної власності територіальних громад району.

          Сформовано перелік об’єктів спільної власності територіальних громад району, що не використовується та можуть бути передані в оренду, або відчужені загальною площею 7289,22 м.кв.

Станом на 01.04.2019 загальна площа об’єктів державної форми власності, що не використовуються та можуть бути передані в оренду становить 4334,8 м.кв.

Інформація про переліки об’єктів спільної власності територіальних громад району та державної форми власності, що не використовується оновлюються на сайті райдержадміністрації в рубриці «Економіка» в розділі «Підприємництво».

Протягом звітного періоду продовжує працювати Центр розвитку підприємництва при районному центрі зайнятості. Проведено 3 інформаційних семінари «Як розпочати свій бізнес?» за участю 30 безробітних та 5 семінарів для фізичних осіб-підприємців, надано 1037 консультацій з питань підбору персоналу, ведення малого та середнього бізнесу для 327 роботодавців.

На базі філіалу Рівненського центру професійної технічної освіти Державної служби зайнятості за звітний період пройшли навчання за фахом підприємець – початківець двоє осіб безробітних.

          Служба зайнятості сприяє безробітним громадянам у працевлаштуванні шляхом створення робочих місць через надання компенсацій роботодавцям у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Так, протягом звітного періоду працевлаштований 41 безробітний з наданням компенсації роботодавцям у розмірі єдиного соціального внеску.

 
 

                                                             Відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації