Також дивіться новини на facebook.com

№ 209 від 25 червня 2019 року "Про організацію мобілізаційної підготовки та забезпечення проведення мобілізації на території Сарненського району"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 
 25 червня 2019 року                                                                                    № 209
 

Про організацію мобілізаційної підготовки та забезпечення проведення мобілізації на території Сарненського району

 

Відповідно до законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», Постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року №1921 «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов’язок» та з метою забезпечення гарантованого призову і поставки мобілізаційних ресурсів у війська, успішного проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Сарненського району:

1. Створити Сарненський районний пункт управління мобілізації людських і транспортних ресурсів на базі Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

2. Затвердити склад адміністрації пункту управління мобілізації людських і транспортних ресурсів згідно з додатком 1.

    3. Встановити час прибуття на пункт управління:

у робочий час – до «Ч» + (0.00) годин;

у неробочий час – до «Ч» + (0.00) годин.

4.  Виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад:

4.1. Створити пункти збору мобілізації людських і транспортних ресурсів (далі – ПЗСР) в населених пунктах згідно з додатком 2. Начальниками пунктів збору призначити міського, селищних, сільських голів.

4.2. Затвердити склад адміністрації пунктів збору та взяти під особистий контроль призначення посильних, уповноважених в окремі населені пункти району  та начальників команд по оповіщенню, доставці та передачі резервістів, військовозобов’язаних і техніки національної економіки на пункт збору військовозобов'язаних та техніки.

 5. Створити:

 5.1. Дільницю оповіщення № 1 на базі державного професійно - технічного навчального закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей». Начальником дільниці оповіщення призначити директора державного професійно - технічного навчального закладу «Сарненський професійно аграрний ліцей».

 5.2. Дільницю оповіщення № 2 на базі Сарненської міської ради. Начальником дільниці оповіщення призначити Сарненського  міського голову.

         6. Начальникам дільниць оповіщення №1 та №2 відповідними рішеннями виділити необхідні приміщення, призначити адміністрацію дільниці, до складу якої включити працівників установи, без звільнення від виконання ними основних обов’язків за місцем роботи. Штат адміністрації дільниці оповіщення погодити з Сарненським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. Забезпечити дільниці оповіщення засобами зв’язку та необхідним обладнанням.

7. Створити  в місті Сарни на базі вищого професійного училища № 22     м. Сарни пункт попереднього збору військовозобов’язаних і техніки (далі – ППЗВіТ) для організованого збору військовозобов’язаних і техніки, формування команд та партій і відправки їх до військових частин. Начальником ППЗВіТ призначити директора вищого професійного училища № 22. Начальнику ППЗВіТ відповідним рішенням виділити необхідні приміщення, призначити адміністрацію ППЗВіТ, до складу якої включити працівників установи, без звільнення від виконання ними основних обов’язків за місцем роботи. Штат адміністрації ППЗВіТ погодити з Сарненським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. Забезпечити ППЗВіТ засобами зв’язку та необхідним обладнанням.

      8. Відділу організації несення служби в м. Сарни Управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції спільно з філією «Сарненська ДЕД» ДП «Рівненський облавтодор» створити дільницю дорожньо - комендантської служби в місті Сарни. Начальником дільниці дорожньо -комендантської служби призначити начальника відділу організації несення служби в м. Сарни Управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції.

  Під час розгортання дільниці дорожньо - комендантської служби передбачити розгортання наступних пунктів та постів:

     8.1. Контрольно-пропускний пункт – на базі відділу організації несення служби в м. Сарни Управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції, м. Сарни.

     8.2. Пункт медичної допомоги – на базі КНП «Сарненська ЦРЛ» Сарненської районної ради м. Сарни, вул. Я.Мудрого, 3.

     8.3. Пункт технічної допомоги – на базі ТОВ фірма «Журавлина», вул. Варшавська, 9а.

     8.4. Загін забезпечення руху – на базі відділу організації несення служби в м. Сарни Управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції, м. Сарни.

     8.5. Пункт відпочинку і обігріву – на базі Сарненського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), м. Сарни, вул. Коперника, 10.

     8.6. Пост регулювання №1 – автодорога Київ-Ковель-Ягодин М-07 на перехресті с. Федорівка та смт Клесів.

      8.7. Пост регулювання №2 – поворот траси Н 25 на с. Малинськ Т-18-26.

      8.8. Пост регулювання №3 – поворот траси М-07 на с. Кричильськ           Т-18-17.

      8.9. Пост регулювання №4 – с. Ремчиці в сторону с. Бережниця.

      8.10. Пост радіаційного та хімічного спостереження №1– на базі Сарненського міжрайонного відділу ДУ «Рівненський ОЛЦ МОЗ України», м. Сарни, вул. Горіхова, 4.

      8.11. Пост радіаційного та хімічного спостереження № 2– на базі Сарненського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області, м. Сарни, вул. Варшавська, 30.

      8.12. Пост радіаційного та хімічного спостереження № 3 – на базі Поста дозиметричного та радіометричного контролю за забрудненням атмосферного повітря метеостанції, м. Сарни, вул. Варшавська, 9.

      8.13. Пост радіаційного та хімічного спостереження № 4 – на базі ДПРЧ -8, ДПРЗ - 5 ГУ ДСНС України в Рівненській області, м. Сарни, вул. Белгородська, 41.

      8.14. Пост радіаційного та хімічного спостереження №5 – на базі Пункту контролю митного поста «Сарни» на залізничній станції Сарни, м. Сарни, вул. Привокзальна, 8.

      8.15. Пост радіаційного та хімічного спостереження №6 – на базі Митного поста «Сарни» (митниці призначення та відправлення), м. Сарни,                    вул. Технічна, 2.

     8.16. Пост радіаційного та хімічного спостереження №7 – на базі Сарненської дослідної станції, м. Сарни, вул. Дослідна станція, 32.

     8.17.  Пункт заправки паливно-мастильних матеріалів  – на базі ТОВ фірма «Журавлина», вул. Варшавська, 9а.

9. Створити загін інженерного забезпечення для виконання заходів мобілізації на території району на базі філії «Сарненська ДЕД»                        ДП «Рівненський облавтодор» згідно з додатком 3.

10. Військовому комісару Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки:

10.1. Забезпечити виконавчі комітети міської, селищних та сільських рад, керівників підприємств, організацій і установ, на яких покладені завдання зі створення та розгортання елементів оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, дорожньо - комендантської служби відповідними зразками інструкцій, функціональних обов’язків адміністрацій цих елементів, іншими необхідними документами.

10.2. Довести до виконавчих комітетів міської, селищних та сільських рад, керівників підприємств, організацій і установ, на яких покладені завдання зі створення та розгортання елементів оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, дорожньо - комендантської служби, вимоги щодо умов розміщення, обладнання цих елементів необхідним майном, інвентарем.

10.3. Разом з виконавчими комітетами міської, селищних та сільських рад, керівниками підприємств, організацій і установ, здійснити підбір та призначення адміністрацій елементів системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, дорожньо - комендантської служби. Для оповіщення резервістів, військовозобов’язаних і постачальників техніки національної економіки на території міста Сарни здійснити через посильних першої черги згідно з додатком 4.

10.4. Упродовж 2019 року (далі постійно)  спланувати та організувати проведення занять з адміністраціями елементів оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, апаратом посилення (першочерговими посильними) у відповідності до затверджених (погоджених) планів. Зазначені заходи здійснювати у системі мобілізаційної підготовки щомісячно у ході проведення мобілізаційних тижнів та інших заходів мобілізаційної підготовки.

10.5. Мобілізаційну готовність елементів системи оповіщення, збору і поставки мобілізаційних ресурсів району здійснювати під час планових перевірок міської, селищних та сільських рад, підприємств, організацій і установ. Результати перевірок відображати у журналах (актах) перевірок.

10.6. Для надання допомоги виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад у виконанні ними покладених завдань, доставки повісток та часткових нарядів, розпоряджень, наказів про проведення мобілізації призначити уповноважених осіб Сарненської районної державної адміністрації та Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у сільські, селищні ради згідно з додатком 6.

10.7. Організувати відбір уповноважених з числа громадян, які мають високі морально-ділові якості та почуття відповідальності за доручену справу, не є матеріально відповідальними, постійно перебувають за місцем постійної роботи (проживання) та списки таких осіб разом із посвідченнями уповноваженого Сарненської районної державної адміністрації та Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки подати на затвердження (на підпис).

10.8. Організувати проведення з уповноваженими особами Сарненського районноготериторіального центру комплектування та соціальної підтримки занять у відповідності до затверджених (погоджених) планів.

11. Керівникам підприємств, організацій і установ, на базі яких створюються та розгортаються елементи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів:

11.1. За погодженням з Сарненським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки здійснити підбір та призначення адміністрації елементів оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів з числа персоналу підприємств, організацій і установ з щорічними виданням відповідних наказів.

Оповіщення резервістів, військовозобов’язаних і постачальників техніки національної економіки на території міста Сарни здійснити через посильних першої черги згідно з додатком 4.

Витяги з наказів про призначення адміністрацій елементів системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів (внесення змін до складу адміністрації) надавати до Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

11.2. Забезпечити елементи системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів необхідними службовими приміщеннями, засобами зв’язку, майном та інвентарем згідно з вимогами Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

11.3. Елементи системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, дорожньо-комендантської служби розгортати за вимогами Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проведення занять з їх адміністраціями та готовності до виконання завдань за призначенням під час перевірок.

12. З метою якісного та своєчасного оповіщення резервістів, військовозобов’язаних, постачальників техніки національної економіки, які призиваються, поставляються на доукомплектування військ (сил), їх перевезення на пункти зустрічі військових частин, доставці уповноважених Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у сільські, селищні ради, отримання озброєння, боєприпасів та інших матеріальних засобів керівникам підприємств, організацій і установ виділити водіїв та техніку із розрахунку:

12.1. Для оповіщення резервістів, військовозобов’язаних і постачальників техніки у м. Сарни виділити:

Сарненському РСТК ТСОУ - 4 (чотири) автомобілі, які подавати до головного корпусу ДПТНЗ «Сарненський професійний аграрний ліцей» через 4 години годин після отримання розпорядження (часткових нарядів) від чергового Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

12.2. Для доставки уповноважених в сільські, селищні ради виділити:

ДП «Сарненське лісове господарство» – 2 (два) автомобілі;

КНП «Сарненська ЦРЛ» Сарненської районної ради – 4 (чотири) автомобілі;

Транспортні засоби подавати до Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки через 4 години після отримання розпорядження (часткових нарядів) Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

12.3. Для доставки резервістів і військовозобов’язаних на пункти зустрічі поповнення військових частин виділити:

Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації – 5 (п'ять) автобусів;

ПрАТ Сарненське «АТП-15640» – 5 (п'ять) автобусів;

СГПП «СЛУЧ» - (один) автобус;
ДП «Клесівське лісове господарство» - 1 (один) автобус;
Сарненському РСТК ТСОУ - 1 (один) автобус.

Транспортні засоби подавати до вищого професійного училища №22,    м. Сарни, вул. Технічна, 4 через 4 годин після отримання розпорядження (часткових нарядів) Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

     12.4. Для доставки зброї, боєприпасів та матеріальних засобів виділити:

ТОВ фірма «Журавлина» – 1 (один) вантажний автомобіль, який подавати до Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки через 4 годин після отримання розпорядження (часткових нарядів) Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

12.5. Для отримання продуктів харчування, медичного майна і бактеріологічних препаратів виділити:

ТОВ фірма «Журавлина» – 1 (один) вантажний автомобіль, який подавати до Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки через 4 години після отримання розпорядження (часткових нарядів) Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

12.6. Для отримання паливно – мастильних матеріалів виділити:

державному професійно – технічному навчальному закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» – 1 (один) вантажний автомобіль, який подавати до Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки через 4 годин після отримання розпорядження (часткових нарядів)Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

       12.7. Для отримання засобів радіаційно-хімічного та біологічного захисту, речового майна виділити:

державному професійно – технічному навчальному закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» – 1 (один) вантажний автомобіль, який подавати до Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки через 4 годин після отримання розпорядження (часткових нарядів)Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

   12.8. Для отримання таємних документів плану проведення мобілізації в таємній частині Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки виділити:

державному професійно – технічному навчальному закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» – 1 (один) автомобіль, який подавати до Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки через 4 годин після отримання розпорядження (часткових нарядів)Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

12.9. Керівникам вищезазначених підприємств, організацій і установ забезпечити поставку транспортних засобів за встановленими сигналами від чергового Сарненського районноготериторіального центру комплектування та соціальної підтримки  згідно з додатком 5.

 13. Головному спеціалісту з питань мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації:

 13.1. Спільно із Сарненським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, Сарненським відділом поліції ГУ НП в Рівненській області щорічно до 15 листопада уточнювати порядок оповіщення населення, резервістів, військовозобов’язаних і постачальників техніки, доставки мобілізаційних ресурсів на доукомплектування військ (сил), організацію дорожньо - комендантської служби та підтримання громадського порядку.

 13.2. Забезпечувати всебічну методичну і практичну допомогу в організації мобілізаційної підготовки та проведення мобілізаційних заходів на території Сарненського району.

 14. Головному редактору районної газети «Сарненські новини» за розпорядженням військового комісара Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для оповіщення резервістів, військовозобов’язаних і постачальників техніки при оголошенні мобілізації  розмістити в позачерговому номері районної газети, що готується до друку, текст наказу військового комісара Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про проведення мобілізації. Особисто провести контроль за своєчасним виходом цього номера газети в друкарні.

Текст наказу буде доставлений представником Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізації.

 15. Керівнику районного центру телекомунікацій №121 м. Сарни Рівненської філії ПАТ «Укртелеком» з метою організації проведення своєчасного оповіщення мобілізаційних ресурсів, безперервного управління заходами мобілізації забезпечити під час мобілізації безперебійну і стійку роботу засобів зв’язку в районі. Організувати встановлення прямого зв’язку Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з дільницями оповіщення №1, 2 (ДПТНЗ «Сарненський професійний аграрний ліцей», Сарненська міська рада), пунктом збору мобілізаційних ресурсів (ВПУ №22 м. Сарни), філії «Сарненська ДЕД» ДП «Рівненський облавтодор» м. Сарни, дільницею комендантської служби.

 15.1. Під час проведення мобілізації надавати допомогу Сарненському районномутериторіальному центру комплектування та соціальної підтримки в оповіщенні міської, селищних, сільських рад, керівників підприємств, організацій і установ, які забезпечують проведення заходів мобілізації.

З метою надійного управління проведенняя мобілізації на території району забезпечити безперебійну роботу засобів зв’язку, для чого виділити
6 (шість) телефонних ліній. Організувати оперативне усунення несправностей на лініях зв’язку, які використовує Сарненський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

15.2. Забезпечити своєчасну і якісну передачу по радіотрансляційній мережі наказу військового комісара Сарненського районноготериторіального центру комплектування та соціальної підтримкипро проведення мобілізації.

16. Керівнику КП ТРК «Полісся» Сарненської районної ради забезпечити оголошення наказу Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про проведення мобілізації.

 17. Сарненському відділу поліції ГУ НП в Рівненській області для охорони пунктів збору і поставки мобілізаційних ресурсів, дільниць оповіщення, будівлі Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, забезпечення роботи дорожньо - комендантської служби на території району:

17.1. Забезпечити охорону громадського порядку серед резервістів та військовозобов’язаних, яких відправляють і проводжаючих.

17.2. Виділити працівників поліції в кількості 3 (трьох) чоловік на пункти попереднього збору військовозобов’язаних і техніки (ВПУ №22) та дільниць оповіщення (ДПТЗ «Сарненський професійний аграрний ліцей», Сарненська міська рада).

 17.3. Виділити працівників поліції в кількості 3 (трьох) чоловік на пункт попереднього збору військовозобов'язаних і техніки (ВПУ №22) для допомоги Сарненському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для контролю за збором та відправкою автотракторної техніки.

17.4. У встановленому законодавством порядку здійснювати розшук військовозобов’язаних, які змінили місце проживання або ухиляються від проведення заходів мобілізації.

18. Відділу організації несення служби в м. Сарни Управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції:

18.1. Забезпечити регулювання на маршрутах руху, безперебійний проїзд автоколон з військовозобов’язаними та технікою по автошляхах району та підтримання на них громадського порядку.

18.2. Виділити наряд в кількості 2 (двох) чоловік на службовому автомобілі для супроводження автомобіля та представників Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які виділяються для доставки зброї, боєприпасів та матеріальних засобів.

18.3. За заявкою Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки виділяти необхідну кількість особового складу для забезпечення роботи дільниці дорожньо - комендантської служби.

19. 5-му Державному пожежно–рятувальному загону ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з Сарненським районним управлінням                             ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області та Сарненським  міжрайонним відділом ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України»:

     19.1. Забезпечити контроль радіаційної, хімічної та бактеріологічної обстановки на пунктах попереднього збору військовозобов’язаних і техніки та маршрутах руху мобілізаційних ресурсів.

     19.2. Своєчасно доводити до пункту управління Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки дані радіаційної, хімічної та бактеріологічної обстановки на території району.

 19.3. Спільно з сектором цивільного захисту населення райдержадміністрації здійснювати облік (контроль) осіб, які перебувають на приймальних пунктах евакуйованого населення із числа військовозобов’язаних та складати їх поіменні списки з передачею одного примірника до Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вирішення питання їх призову на військову службу.

20. КНП «Сарненська ЦРЛ» Сарненської районної ради,                                   КНП «Сарненський районний ЦПМСД» Сарненської районної ради для належної організації медичного забезпечення заходів мобілізації на території Сарненського району:

20.1. Виділити медичних працівників на дільниці оповіщення, пункти збору і поставки мобілізаційних ресурсів для забезпечення їх медичного обслуговування, надання медичної допомоги резервістам і військовозобов’язаним на маршрутах руху автоколон:

в вище професійне училище №22 м. Сарни – лікаря та фельдшера;

в ДПТНЗ «Сарненський професійний аграрний ліцей» – фельдшера;

в Сарненську міську раду – фельдшера;

філії «Сарненська ДЕД» ДП «Рівненський облавтодор» – фельдшера, санітарів та 1 (один) санітарний автомобіль.

20.2. Забезпечити роботу медичної комісії для визначення придатності військовозобов’язаних до військової служби згідно з додатком 7.

20.3. За заявкою Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки виділяти необхідну кількість медичного персоналу для забезпечення роботи пунктів збору і поставки мобілізаційних ресурсів.

20.4. За вимогою Сарненського районноготериторіального центру комплектування та соціальної підтримки виділяти необхідну кількість ліжок - місць в НКП «Сарненська ЦРЛ» Сарненської районної ради для забезпечення потреб мобілізації.

21. Центру поштового зв’язку №5 м. Сарни Рівненської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» забезпечити пункти збору і поставки мобілізаційних ресурсів району надійним і безперебійним поштовим зв’язком.

22. Вищому професійному училищу №22 м. Сарни у воєнний час забезпечити пункт збору військовозобов’язаних і техніки 3-х разовим харчуванням в їдальні вищого професійного училища №22 по вулиці   Технічній, 4.

23. Затвердити :

23.1. Порядок дій при отриманні сигналу «РОЗПОРЯДЖЕННЯ» згідно з додатком 8.

23.2. Порядок дій при оголошенні Указу Президента України "Про мобілізацію" згідно з додатком 9.

24. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови районної державної адміністрації від 20 жовтня 2015 року №370 «Про забезпечення проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Сарненського району».

25. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 
 
 
 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                                 Я. ЯКОВЧУК