Також дивіться новини на facebook.com

№ 223 від 05 липня 2019 року "Про стан забезпечення містобудівною документацією населених пунктів та територій Сарненського району "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

 05 липня  2019  року                                                                             № 223

 
 

Про стан забезпечення містобудівною документацією населених пунктів

та територій Сарненського району
 
 

На виконання комплексної програми забезпечення містобудівною документацією населених пунктів та територій Сарненського району на 2016 – 2020 роки виконкомами місцевих рад району, райдержадміністрацією  проведена відповідна робота. Станом на 01 січня 2019 року із 67-ми населених пунктів району генеральні плани мають 57, із них оновлені під час дії програми – 16, виготовлено 18 планів зонування територій населених пунктів та 28 детальних планів територій, в тому числі 13 – за межами населених пунктів.

Розроблено та затверджено генплан та план зонування території міста Сарни.

В стадії розроблення перебувають генплани та плани зонування територій ще по 8-ми населених пунктах.

В той же час застарілі генплани мають 14 населених пунктів, відсутні взагалі – по 10 населених пунктах.

З метою виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», забезпечення населених пунктів Сарненського району містобудівною документацією:

1. Відмітити належну роботу з розроблення містобудівної документації виконкомів Кричильської, Великовербченської, Ремчицької та Селищенської сільських рад.

2. Рекомендувати:

2.1. Активізувати роботу по розробленню містобудівної документації виконкомам Степанської селищної, Кам’яне-Случанської, Люхчанської, Чудельської, Кузьмівської та Стрільської сільських рад.

2.2. Виконкому Степанської селищної ради вирішити питання завершення розроблення історико-архітектурного опорного плану смт. Степань, отримання всіх необхідних погоджень згідно чинного законодавства та затвердження їх селищною радою.

2.3. Виконкомам сільських, селищних рад:

2.3.1. Спільно з відділом містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації визначити населені пункти, на які необхідно розробити містобудівну документацію в першу чергу (крім населених пунктів, на які вони розроблені або розробляються), в залежності від необхідності у виділенні земельних ділянок для містобудівних потреб.

2.3.2. Продовжити роботу по розробленню містобудівної документації населених пунктів територіальних громад за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

2.3.3. У містобудівній документації на місцевому рівні передбачити резервування земельних ділянок під будівництво адміністративних будівель органів місцевого самоврядування, ЦНАПів та об’єктів соціальної інфраструктури.

2.3.4. Про стан розроблення містобудівної документації інформувати райдержадміністрацію до 15 вересня 2019 року та 20 січня 2020 року.

3. Відділу містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації надавати максимальне сприяння виконкомам місцевих рад у розробленні містобудівної документації.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Назарця І.П.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                              Я. ЯКОВЧУК