Також дивіться новини на facebook.com

№ 331 від 01 листопада 2019 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за 9 місяців 2019 року"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
01 листопада 2019 року                                                                            №331
 
Про підсумки роботи галузей
господарського комплексу району
за 9 місяців 2019 року
 

За січень-серпень 2019 року обсяг реалізації промислової продукції (товарів, послуг) становив 1176,4 млн.грн. і перевищив аналогічний показник 2019 року на 46,6 відс.. У розрахунку на одну особу він зріс на 46,4 відс. і становив 11277,9 грн..

Порівняно з відповідним періодом попереднього року промисловими підприємствами району на 20,7 відс. збільшено випуск граніту необробленого або начорно обробленого, на 11,4 відс. – каменю дробленого (щебеню), на      1,1 відс. – меблів кухонних, на 13,2 відс. – виробів здобних, на 3,1 відс. – хліба та виробів хлібобулочних, нетривалого зберігання.

Сільськогосподарськими підприємствами району на 13,0 відс. збільшено вирощування м’яса. Поголів’я свиней та курей збільшилося відповідно на     71,0 відс. та 4,0 відс.. Виробництво курячих яєць зросло на 6 відс. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Обсяг виконаних будівельних робіт в діючих цінах зріс в 2,4 рази.

У розвиток економіки району за січень-червень 2019 року (останні статистичні дані) суб’єктами господарювання за рахунок усіх джерел фінансування вкладено 114,7 млн.грн., що на 7,2 відс. більше до відповідного періоду минулого року.

Оборот зовнішньої торгівлі товарами за січень-липень 2019 року склав 17,3 млн.дол. США, при цьому експорт товарів збільшився на 1,4 відс., імпорт зменшився на 6,9 відс..

В порівнянні до відповідного періоду минулого року надходження до зведеного бюджету збільшились на 14,2 відс., до державного бюджету – на                      2,1 відс., доходи місцевих бюджетів усіх рівнів зросли на – 24,5 відс..

Бюджет району по власних доходах загального фонду за січень-вересень 2019 року виконаний на 106,3 відс., виконання районного бюджету забезпечено на 105,1 відс..

Зросли надходження від діяльності суб’єктів малого підприємництва до зведеного бюджету на 6,7 відс., державного - 5,3 відс., до місцевого бюджету - 7,1 відс..

Надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування збільшилися на 3,5 млн.грн., або на 1,6 відс. до рівня аналогічного періоду минулого року.

Темп росту середньомісячної заробітної плати становив по району                  119,5 відс..

Разом з тим, за основними видами промислової продукції зменшено виробництво деревини із сосни уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки більше 6 мм на 4,0 відс..

В сільськогосподарських підприємствах району зменшено поголів’я великої рогатої худоби на 3,0 відс. та на 9,0 відс. менше вироблено молока.

Обсяг роздрібного товарообороту підприємств, що здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства в районі за звітний період зменшився на 0,6 відс.. 

Сума податкового боргу зросла до 01.01.2019 на 1,4 відс. і складає                     19,8 млн.грн..

Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-вересень 2019 року, з метою усунення існуючих недоліків, керуючись повноваженнями, передбаченими статтею 119 Конституції України, статей 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22.10.2019 №875 «Про підсумки роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за 9 місяців 2019 року»:

1.Заступникам голови райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад провести детальний аналіз причин невиконання завдань та прогнозних показників, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку району на 2019 рік, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 19.12.2018 №597 та спрямувати свою діяльність на забезпечення їх виконання до кінця поточного року в повному обсязі.

2. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації:

2.1. Вжити організаційних заходів із забезпечення нарощування поголів’я сільськогосподарських тварин та виробництва продукції тваринництва.

2.2. Вжити заходів щодо сприяння сільськогосподарським підприємствам в успішному завершенні осінньо - польових робіт та підготовки галузі тваринництва до роботи в осінньо-зимовий період 2019 – 2020 років.

2.3. Забезпечити здійснення моніторингу розрахунків агропромислових підприємств із землевласниками за оренду земельних часток (паїв) та вживати заходів щодо своєчасності цих розрахунків відповідно до укладених договорів.

2.4. Спільно з виконавчими комітетами міської, селищних, сільських рад забезпечити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо:

переваг запровадження ринку землі;

надання дотації фізичним особам за молодняк великої рогатої худоби.

3. Відділу містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації спільно з головними розпорядниками коштів забезпечити повноту і цільове використання субвенцій, що виділяються з державного, обласного та місцевих бюджетів.

4 Вараському управлінню Головного управління Державної податкової служби у Рівненські області спільно з виконавчими комітетами міської, селищних, сільських рад:

4.1. Забезпечити виконання пункту 2 розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06 серпня 2019 року №709 «Про забезпечення формування місцевих бюджетів на 2020 рік» стосовно зменшення податкового боргу до бюджетів усіх рівнів та збільшення дохідної частини з урахуванням положень податкового кодексу.

4.2. Забезпечити перегляд прийнятих органами місцевого самоврядування рішень про встановлення місцевих податків і зборів на 2020 рік та привести їх у відповідність із вимогами Податкового кодексу України.

5. Відділу житлово-комунального господарства та екології райдержадміністрації забезпечити контроль за виконанням розпорядження голови райдержадміністрації від 26 липня 2019 року № 244 "Про стан планування та використання коштів місцевих природоохоронних фондів району" в частині використання коштів місцевих природоохоронних фондів та вжити відповідних заходів ефективного їх використання до кінця бюджетного року.

6. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації забезпечити дієвий контроль за дотриманням суб’єктами господарювання державних гарантій в оплаті праці.

7. Рекомендувати Головному управлінню Держгеокадастру у Рівненській області:

7.1. Активізувати роботу щодо проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів та завершення їх інвентаризації.

7.2. Посилити контроль за наявністю у суб’єктів господарювання правовстановлюючих документів на землю та своєчасністю державної реєстрації права користування земельними ділянками відповідно до вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

8. Юридичному відділу апарату районної державної адміністрації забезпечити систематичне інформування Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області щодо укладення нових, внесення змін до діючих договорів оренди земель державної власності, а також їх розірвання відповідно до вимог пункту 288.1 статті 288 Податкового кодексу України.

9. Сарненському відділу поліції Головного управління національної поліції в Рівненській області продовжити роботу з протидії нелегальній торгівлі нафтопродуктами на території району та забезпечити дотримання вимог чинного законодавства у сфері благоустрою та містобудівної діяльності шляхом демонтажу встановлених незаконних об’єктів та обладнання, призначених для незаконної реалізації паливно-мастильних матеріалів.

10. Рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних, сільських рад:

10.1.Здійснювати роз’яснювальну та профілактичну роботу, спрямовану на запобігання порушенням вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність з обігу нафтопродуктів та про виявлені факти незаконної реалізації нафтопродуктів своєчасно повідомляти контролюючі та правоохоронні органи.

10.2 Спільно з Головним управлінням Держгеокадастру у Рівненській області провести інвентаризацію фізичних осіб-власників земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна і подати їх перелік із зазначенням кадастрових номерів земельних ділянок територіальними органам Державної податкової служби.

11. Структурним підрозділам районної державної адміністрації забезпечити ефективну співпрацю із виконавчими органами об’єднаних територіальних громад щодо реалізації на їх території державної політики у сфері економічного та соціального розвитку, ефективного використання природних, трудових та фінансових ресурсів.

12. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щокварталу до                           10 числа місяця наступного за звітним періодом.

13. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 
 
Виконуючий обов’язки
голови адміністрації                                                               Іван НАЗАРЕЦЬ