Також дивіться новини на facebook.com

№ 95 від 25 березня 2020 року "Про запобігання поширенню на території Сарненського району коронавірусу COVID-19"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 25  березня  2020 року

                                                    № 95                                        

  
 
Про запобігання поширенню на території Сарненського району                                 коронавірусу COVID-19
 
 
 
 
 

Відповідно до статті 119 Конституції України, статей 2, 6, 13, 16, 22, 25, 28, 39 Закону України  «Про  місцеві  державні адміністрації», статей 4, 5, 10, 11, 29, 30, 33 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (із змінами), на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 березня 2020 року № 162 «Про запобігання поширенню на території Рівненської області коронавірусу COVID-19» та з метою запобігання поширенню на території Сарненського району коронавірусу COVID-19:                                                

1. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати міському, селищним, сільським головам посилити контроль за виконанням дотримання на території Сарненського району вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (із змінами) відповідно до якої з 12 березня до 03 квітня 2020 року в країні установлено карантин.

2.  Відділу освіти райдержадміністрації здійснювати щоденний контроль щодо організації навчання учнів та студентів з використанням технологій дистанційного навчання та щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідеміологічної ситуації.

3. КНП «Сарненська ЦРЛ» та КНП «Сарненський районний ЦПМСД» , рекомендувати міському, селищним, сільським головам :

3.1. Забезпечити підтримання постійної готовності закладів охорони здоров’я району для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку захворювання на коронавірус COVID-19, а також необхідний і незменшуваний запас засобів медичного призначення, захисного одягу, засобів захисту органів дихання, профілактичних препаратів, дезінфекційних засобів тощо;

3.2. Забезпечити засобами індивідуального медичного захисту, зокрема респіраторами, медичних працівників та в разі необхідності їх закупити.

3.3. Посилити контроль за моніторингом стану захворюваності та виконанням санітарно-епідемічних заходів, інформувати у письмовій формі керівництво Сарненської райдержадміністрації у разі його погіршення чи випадків поширення захворюваності, а також  надавати пропозиції для прийняття ефективних управлінських рішень.

4. КНП «Сарненський районний ЦПМСД» , Сарненському міжрайонному відділу ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», КНП «Сарненська ЦРЛ», рекомендувати міському, селищним, сільським головам :

4.1. Із залученням причетних інституцій здійснювати постійний моніторинг епідемічної ситуації з урахуванням ризику занесення коронавірусної інфекції з сусідніх територій та держав.

         4.2. Уточнити перелік сил та засобів, які можуть бути залучені до проведення протиепідемічних заходів, та забезпечити їх готовність до виконання визначених завдань.

5. Сарненському районному сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з відділом цивільного захисту та інформаційного забезпечення райдержадміністрації уточнити план реагування при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з масовим отруєнням та інфекційною захворюваністю людей на території Сарненського району.

6. В межах компетенції та повноважень, відділу архітектури, містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації, Сарненському районному управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області, керівникам підприємств, установ, організацій, їх філіалів та відділень незалежно від форм власності та підпорядкування, рекомендувати головам міської, селищної, сільських рад забезпечити організацію проведення дезінфекційних заходів у транспортних засобах міського сполучення, заходів поточної дезінфекції у місцях масового скупчення людей (автовокзал, залізничний вокзал, ринки, супермаркети, заклади ресторанного господарства, заклади охорони здоров’я тощо).

7. В межах компетенції та повноважень, відділу архітектури, містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації, Сарненському районному сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області, відділу організації несення служби м. Сарни патрульної поліції Департаменту патрульної поліції, Сарненському відділу поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області посилити роз’яснювальну роботу щодо максимального обмеження пересування населення між населеними пунктами та громадських місцях без крайньої потреби.

8. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, рекомендувати міському, селищним та сільським головам:

8.1. Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією.

8.2. Забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій.

8.3.  Вжити   обмеження у  проведенні культурних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян на відповідних територіях з метою недопущення поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій, у тому числі спричинених коронавірусом COVID-19, до стабілізації епідеміологічної ситуації.

8.4. Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу та відвідувачів.

8.5. В межах компетенції та повноважень вжити заходів щодо недопущення до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання.

8.6. Максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

         8.7. Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику.

8.8. Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцування.

9. Відділу цивільного захисту та інформаційного забезпечення райдержадміністрації забезпечити цілодобову роботу районного оперативного штабу з питань запобігання занесенню та поширенню на територію району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

10. КНП «Сарненська ЦРЛ» забезпечити облаштування місць обсервації людей з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого коронавірусом COVID-19.

11. В межах компетенції і повноважень, управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, рекомендувати міському, селищним та сільським головам розглянути варіанти та шляхи забезпечення населення продовольством та предметами першої необхідності, в тому числі засобами індивідуального захисту, в режимі доставки, особливо особам, які перебувають на обліку у Сарненському районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг), та прийняти рішення з цього питання.

12. Сарненському відділу поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області, відділу організації несення служби м. Сарни патрульної поліції Департаменту патрульної поліції посилити діяльність із забезпечення громадського порядку та виконання обмежувальних заходів на території району та міста, у разі необхідності забезпечити супровід спеціалізованого медичного автотранспорту до лікувальних закладів та місць обсервації.

13. Керівнику апарату райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, рекомендувати міському, селищним та сільським головам скасувати, до особливого розпорядження, проведення особистих прийомів громадян та максимально перевести у режим відеоконференцій проведення нарад, засідання колегіальних і дорадчих органів.

14. Відділу цивільного захисту та інформаційного забезпечення райдержадміністрації:

14.1. Забезпечити цілодобову роботу «гарячої лінії»  протидії коронавірусу Сарненської райдержадміністрації  03655-3-57-77 на період карантину.

14.2. Забезпечити проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи із залученням всіх засобів масової інформації в межах повноважень та оприлюднення цього розпорядження в засобах масової інформації.

         15. Виконавцям про хід виконання розпорядження про здійснення заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 інформувати відділ цивільного захисту та інформаційного забезпечення райдержадміністрації до 17:00 щодня електронною поштою на адресу zagalsarny@gmail.com .

         16. Відділу цивільного захисту та інформаційного забезпечення райдержадміністрації узагальнену інформацію про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 березня 2020 року № 162 «Про запобігання поширенню на території Рівненської області коронавірусу COVID-19» подавати управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації до 10:00 щодня електронною поштою на адресу rouz_roda@rv.gov.ua.

         17.  Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 
 
 
 
 
Голова адміністрації                                                               Олександр КОХАН