Також дивіться новини на facebook.com

Податківці закликають платників податків дотримуватися норм діючого законодавства при сплаті єдиного внеску

 На початок липня поточного року на Рівненщині заборгованість зі сплати єдиного внеску складає 139,4 млн гривень.  За січень-червень  податківці  сформували і направили боржникам 5071 вимог про сплату боргу з ЄВ на суму 57,3 млн гривень. За цей період вже надійшло в рахунок погашення заборгованості 20,8 млн гривень.

 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній під час робочої зустрічі з керівництвом територіального відділення АППУ у Рівненській області акцентувала увагу, що вчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами, зокрема, виплата пенсій і надання соціальних допомог, напряму залежить від наповнюваності державних цільових фондів за рахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Якщо єдиний внесок не буде сплачено, то бракуватиме коштів для належних виплат, тож  громадяни будуть  позбавлені соціального захисту.

 

Платникам податків, у першу чергу роботодавцям,  слід пам’ятати, що єдиний внесок підлягає обов’язковій сплаті, незалежно від фінансового стану платника. А боржникам – приватним підприємцям слід звернути увагу на те, що одним із джерел погашення боргів перед державою є особисте майно підприємця.

 

Податківці краю звертаються до платників дотримуватися норм діючого законодавства при сплаті єдиного внеску!

 

 

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській області